Izbor filmova sa 29. Međunarodnog festivala etnološkog filma

GRADSKI MUZEJ SUBOTICA:


Četvrtak, 13.maj 19h

POSRANO SIROMAŠTVO
Južnoafrička Republika, Danska 2013. 6’
Indijski grad Puškar nalazi se na obodu pustinje Tar, gde se organizuje najveći vašar kamila na svetu. Osim trgovaca, kamilji vašar privlači i mnoge turiste, fotografe i filmadžije sa svih strana sveta. Istovremeno na vašaru se pojavljuju i nasiromašniji stanovnici koji izmet kamila sakupljaju za potrebe svojih domaćinstava.

INDIJANCI POPUT NAS
Francuska 2010. 55`
Svakog vikenda mala grupa Francuza sepresvlači u indijansku nošnju i tradicionalnim indijanskim plesom učestvuje na raznim seoskim vašarima. Njihova najveća želja je da otputuju u SAD i sretnu se sa “pravim Indijancima”. Konačno uspevaju da ostvare svoj san i krenu na put koji dovodi do novih otkrića i neobičnih susreta.

Petak, 14. maj 19h


IME MUHAMED
Francuska 2016. 15`
Mohamed je najpopularnije ime na svetu. Međutim, ovo ime nije lako nositi u nekim delovima sveta. O tome u filmu govori dečak Muhamed, prepričavajući razne životne situacije u Francuskoj. Roditelji ga podsećaju na poruku mira i ljubavi koju je širio Glasnik islama, Glasnik Muhamed.


MAKEDONCI U ISTANBULU
Makedonija 2011. 35`
Film prikazuje petu generaciju građana Istanbula koji su poreklom Makedonci čiji su se preci krajem XIX i početkom XX veka doselili u Tursku u potrazi za poslom. Ta mala zajednica se kroz jezik i tradiciju još uvek seća svojih korena.KOMENTARI

  1. Dipl.dr.mr. kaže:

    Au, odličan izbor.
    Bravo Viki! 🙂

OSTAVITE KOMENTAR

+ 19 = 20