Izbori od krucijalnog značaja

Tek što su izbori za Skupštinu mesnih zajednica raspisani počela je predizborna trka u prikupljanju glasova podrške ali i medijskog prepucavanja stranaka. Svim strankama je jasno da će izbori za mesne zajednice na teritoriji grada Subotice u velikoj meri uticati na dalji tok predizbornih kampanja na teritoriji Vojvodine i Srbije te da su sve oči iz Beograda uprte ka severu gde se sa velikim očekivanjem osluškuje puls građana.

Da su se ovi izbori odigrali pre godinu dana, najverovatnije bi se građani jedne nedelje probudili neznajući da toga dana treba da odu da glasaju, međutim pošto izbori dolaze po svemu sudeći svega pola godine pred parlamentarne izbore, "varljivo proleće" u Subotici će biti dodatno podgrejano političkom tenzijom.

Slika

DS: Prvi na listama
Demokratska stranka je prva i u najkraćem mogućem roku predala sve 34 izborne liste sa 465 kandidata za izbore članova Skupština mesnih zajednica.

Ovi izbori su raspisani za 05. jun, a svaka izborna lista ove stranke će nositi redni broj 1. Kako je istaknuto na pres konferenciji, Demokratska stranka u Subotici ima najveći broj članova od svih partija – 2.577, a demokrate tvrde da ih ta brojka svrstava u najbrojniju političku stranku u Subotici posle Saveza komunista, te da su spremni za izbore na svim nivoima kada oni budu raspisani.

Slika

LDP: Za stranku je dovoljno 40 sati a za građane ni 1000 dana
Jučerašnja izjava čelnika Demokratske stranke u Subotici izazvala je veliku reakciju Gradskog odbora Liberalno demokratske partije koja podseća građane i građanke Subotice da je Demokratska stranka zajedno sa njenim koalicionim partnerom Demokratskom strankom Srbije preuzela odgovornost za živote građana na teritoriji grada pre više od 1000 dana. A rezultati su jednom rečju katastrofalni. Otpuštanje radnika, nepotizam na svim nivoima, nedolazak stranih investitora, nikada veća nezaposlenost, višemesečne liste čekanja na preglede u bolničkim ambulantama, bezbednost gradjana nikada na nižem nivou, samo su neki pokazatelji današnjeg kvaliteta života gradjana i gradjanki Subotice.

Slika

Liberalno demokratska partija ističe na kraju saopštenja da, kad je u pitanju partijski i lični interes, Demokratskoj stranci je dovoljno 40 sati rada, a kad je u pitanju podizanje kvaliteta života Subotičana, znači javni interes, ovoj stranci nije dovoljno ni više od 1000 dana.KOMENTARI

 1. upitnik kaže:

  Mozeli mi neko reci koje ingerencije ima predsednik mesne zajednice. Cime raspolaze, sta moze da ucini?

 2. izbori kaže:

  KAKVIH 40 SATI, SVE JE LAZ. GOSPODA IZ DS I NJIHOVI POLTRONI IZ DSS SU NARAVNO KAO I SVAKE GODINE FALSIFIKOVALI POTPISE GRADJANA. LISTE OBJAVLJENE NA SAJTU PRVIH DANA SU BILE BEZ PECATA, PRED PRAZNIK TRAZENO DA SE PODNESU SA PECATOM, A NAVEDENA GOSPODA POTPISE PRIKUPLJALA TRI NEDELJE PRE RASPISIVANJA IZBORA. ALI O SVEMU SE CUTI, KAKO SU MOGLI DA ZNAJU KOJI CE OBRAZCI BITI I KAKO SU PECATIRALI VEC POPUNJENE LISTE, NARAVNO FALSIFIKOVALI SU.DOKLE CE OVI LOPOVI VODITI SUBOTICU, PA POGLEDAJTE NA STA NAM LICI GRAD,POGLEDAJTE KAKO SETAJU TAKOZVANI GRADSKI FUNKCIONERI, KAO NAJVECI KRIMINALCI!!! FUJ OLOSI, POGLEDAJTE KOGA SU ZAPOSLILI PO JAVNIM PREDUZECIMA,POGLEDAJTE KO SU DIREKTORI. SVE NESPOSOBNJAKOVICI, ALI SPOSOBNI DA DOBRO NAPUNE DZEPOVE. OGAVNI SU UZAS!!!!!

 3. Gost kaže:

  Napokon da je neko napisao istinu o famoznim potpisima demokrata. Obicni laici bi pomislili da je to moguce, ali svako ko je posteno hteo da sakupi glasove uocava da se to ne moze zavrsiti za dva dana. Metode lazi i falsifikovanja SPSa iz 90.

 4. Shtrokavi kaže:

  Pa da li vi (sto komentarisete) mozete biti vise retardirani ?
  Ovaj kako nam je grad u haosu, a realno 10 puta je lepsi i efikasniji nego pre 10 godina, a drugi kako se falsifikuju potpisi gradjana i kako je nemoguce… -.- Jeste vi mozda probali da prikupite glasove ? Cuj nemoguce, DS ima jaku organizaciju i zbog toga su to uspeli. A to sto su druge stranke neorganizovane nije propust DS-a nego njih samih.

  Amin uvik !

 5. senka kaže:
  Gost napisao:Napokon da je neko napisao istinu o famoznim potpisima demokrata. Obicni laici bi pomislili da je to moguce, ali svako ko je posteno hteo da sakupi glasove uocava da se to ne moze zavrsiti za dva dana. Metode lazi i falsifikovanja SPSa iz 90.

  Matematički prosto kao pasulj. Ako na listi ima 11 kandidata svaki od njih sakupi po 10 potpisa i to vam je već 110 potpisa. A dovoljno je da se prošetate svojom ulicom i zatražite podršku komšija. I šta je tu nemoguće uraditi za kratko vreme?

 6. Gost kaže:

  Dobra matematika koja je sprovodljiva ako se razdvoje listovi. Zaboravili ste pravilo da su papiri povezani i pecatirani pa ste ih nekim slucajem razdvojili, podelili, prikupili potpise i ponovo zaheftali. Da ste vi uzeli listu i sakupljali redom jedan po jedan svih 11 nebi sakupili potpise za tako kratko vreme i to svih 34 liste.

  Koga vi bre lazete uveli ste nam devedesete na mala vrata u svakom segmentu zivota pa i u izborima. Izbori ce pokazati koliko vasa armija broji clanova.

 7. Shtrokavi kaže:
  Gost napisao:Dobra matematika koja je sprovodljiva ako se razdvoje listovi. Zaboravili ste pravilo da su papiri povezani i pecatirani pa ste ih nekim slucajem razdvojili, podelili, prikupili potpise i ponovo zaheftali. Da ste vi uzeli listu i sakupljali redom jedan po jedan svih 11 nebi sakupili potpise za tako kratko vreme i to svih 34 liste.

  Koga vi bre lazete uveli ste nam devedesete na mala vrata u svakom segmentu zivota pa i u izborima. Izbori ce pokazati koliko vasa armija broji clanova.

  Jedva cekam da pokaze :)

 8. gost kaže:

  Gde se mogu saznati liste koje su kandidovane za ove izbore po mesnim zajednicama?

 9. djomla kaže:
  gost napisao:Gde se mogu saznati liste koje su kandidovane za ove izbore po mesnim zajednicama?

  U sredu će biti zaključene sve liste, tako da ćemo ih objaviti u četvrtak, tačno po biračkom mestu i mesnoj zajednici.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 14 = 18

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: