Izbori za NS bošnjaka u aprilu

Neposredni izbori za nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine biće održani 17. aprila 2011. godine.
Pravo glasa na izborima za nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine imaju samo oni pripadnici nacionalne manjine koji su upisani u poseban birački spisak (PBS) svoje nacionalne manjine.Pravo upisa u PBS ima svaki pripadnik nacionalne manjine koji je upisan u opšti birački spisak. Upis u PBS se vrši na osnovu pismenog zahteva. Zahtev za upis se podnosi opštinskim , odnosno gradskim upravama gde podnosilac zahteva ima prebivalište. Zahtev za upis može da se podnese neposredno ili putem pošte. Zahtev za upis može se preuzeti sa sajta Ministarstva za ljudska i manjinska prava: http://www.ljudskaprava.gov.rs.

Slika

PBS se zaključuje 01.aprila 2011. godine u ponoć. Samo birači koji se do tog vremena upišu u PBS moći će da glasaju na izborima zakazanim za 17.april 2011. godine.
Pozivaju se svi birači koji su podneli zahtev za upis u PBS da provere da li su upisani u PBS i da li su njihovi podaci u PBS-u ažurni.
Pozivaju se svi pripadnici bošnjačke nacionalne manjine koji se još nisu upisali u PBS da to učine ukoliko žele, kako bi 17. aprila 2011. godine mogli da biraju članove svog nacionalnog saveta.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

18 + = 26

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: