Izborni rezultati na nivou Vojvodine

Prema podacima Lige socijaldemokrata Vojvodine, izborni rezultat SNS je za oko dva procenat niži na niovu pokrajine, gde je lista naprednjaka osvojila 46,04 odsto glasova. U Novom Sadu prošli SNS, SPS, NDS, DS i Radulović.

 

Prema podacima LSV na osnovu 88 odsto obrađenih biračkih mesta, na niovu Vojvodine drugoplasirana je koalicija oko SPS sa 10,79 odsto glasova.

 

Na trećem mestu je Savez vojvođanskih Mađara sa 8,68 odsto, a sledi Nova demokratska stranka sa 8,10 odsto glasova.

 

Republičku listu Demokratske stranke podržalo je 5,84 odsto građana Vojvodine. Ostale liste u Vojvodini nisu prešle cenzus.

izbori

 

Bogaroški: Koalicija oko LSV i NDS vođa demokratske opcije

 

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Branislav Bogaroški izjavio je večeras da su se nakon preliminarnih rezultata današnjih poslaničkih izbora promenili odnosi u demokratskom bloku Srbije, te da je vođa demokratske opcije sa 7,76 odsto glasova postala koalicija okupljena oko Nove demokratske stranke i LSV.

 

Bogaroški je na konferenciji za novinare saopštio podatke sa 57,05 odsto obrađenih biračkih mesta u izbornom štabu LSV i dodao da se procenat od 7,76 odsto neće mnogo promeniti do kraja brojanja glasova.

 

"U demokratskom bloku naš rezultat je najbolji. Ovo menja odnose snaga i u Vojvodini, a u kom pravcu će te promene ići videće se u narednim danima", kazao je Bogaroški.

 

Na pitanje na koji način će se rezultati izbora odraziti na položaj Vojvodine, Bogaroški je rekao da će "već sutra" morati biti otvoren razgovor o statusu Pokrajine i sa koalicionim partnerima LSV, ali i sa strankama koje su pobedile na izborima.

 

"Evidentno je da Srpska napredna stranka i u Vojvodini ima blizu polovine ukupnog broja glasova, a da su se demokratske snage promenile u odnosu na prethodne pokrajinske izbore. Potrebno je da se oko ovog pitanja svi učesnici u političkom životu Pokrajine ponašaju odgovorno", kazao je Bogaroški.

 

DS u Vojvodini ima vlast sa LSV i Savezom vojvođanskih Mađara.KOMENTARI

 1. Neša kaže:

  Citat dela teksta:

   

  Bogaroški: Koalicija oko LSV i NDS vođa demokratske opcije

   

  Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Branislav Bogaroški izjavio je večeras da su senakon preliminarnih rezultata današnjih poslaničkih izbora promenili odnosi u demokratskom bloku Srbije, te da je vođa demokratske opcije sa 7,76 odsto glasova postala koalicija okupljena oko Nove demokratske stranke i LSV.

   

  * * *

   

  Kakva je ovo demagogija!!!

   

  KOALICIJA ima SEDAM članica – Nova demokratska stranka, Zeleni, LSV, Zajedno za Srbiju, VMDK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma

   

  Svi ZAJEDNO imaju nešto više od sedam odsto te spadaju u liste sa rezultatima oko cenzusa!

   

  I takvi sebe nazivaju VOĐOM!

   

  Zaista skoro nisam čuo veću i bezobrazniju glupost!!!

   

  Kakvi su to ljudi koji sa 1% podrške građana (u proseku) sebe smatraju VOĐAMA BILO ČEGA!!!

   

  Bogaroški, Kostreš, Čanak… LSV… grlati su bili pre i posle 5. oktobra dok su vikali " 'di su naši novci ".

   

  Četrnaest(!) godina kasnije pitamo mi njih to isto!

   

  More, sve go neradnik do neradnika i demagog do demagoga!

 2. zorandjala kaže:

  Neso potpuno se slazemi imam jedan predlog ,Ovu koaliciju sa sve pristalicama odmah na selo treba asoviti baste neka im ove godine prva bude borba za hranu.Kostres na celo njemu je tata kupio poljoprivrednu skolu.

 3. pauk kaže:

  Vidimo se na novim izborima za 4 godine, drustvance… Ja razmatram koji prvi medjunarodni autobus da u'vatim…u jednom smeru.. na neodredjeno vreme….

 4. Neša kaže:

  Još nije sve gotovo!

  Slede pokrajinski izbori. Opoziciju očekuje sudbina fabrike Zorka.

  Čistina! Nigde ničeg nema!

OSTAVITE KOMENTAR