Izdvojena sredstva za projekte na Paliću

Kako je istakao Jasmin Šečić, predsednik upravnog odbora preduzeća Park Palić, Ministarsvo ekonomije i regionalnog razvoja izdvojilo je 130 miliona dinara za projekte na Paliću. Za izgradnju kanalizacione mreže izdvojeno je 36 miliona dinara, od čega je 30 miliona prebačeno iz budžeta od prošle godine, za rekonstrukcije Ženskog štranda i Velikog parka izdvojeno je po 45 miliona dinara, dok je 4 miliona dinara izdvojeno za izradu urbanističke dokumentacije. Novac se na računu "Park Palić" očekuje u naredne dve nedelja, nakon čeka će i početi radovi.KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  U razogovrima sa gospodinom Šečićem saznali smo i nešto detalnjije vezano za obim poslova koji će se uraditi ovim sredstvima.

  Za dobijena sredstva od 45 miliona dinara, moći će se izvrsiti kompletna sanacija i adaptacija Ženskog stranda. Izabrano je rešenje sa natkrivanjem, zimskim zatvaranjem i podnim grejanjem centralnog otvorenog dela. Objekat će dobiti nove korisne prostore u postojećim gabaritima, i imaće sve neophodne instalacije za funkcionalnost. Radovo se fizicki mogu izvesti u roku od 6 meseci od početka građenja, a realno je da gradnja započne sredinom leta, u junu ili julu.

  Slika
  Izabrano rešenje

  Što se tiče Velikog parka, u prvoj fazi će biti urađena kompletna rekonstrukcija rasvete i urbanog mobilijara u celom parku. Postaviće se stilske parkovske lampe, slične lampama "subotici 1". Takođe će se uraditi deo popločanja, najverovatnije od Vodotornja pa do obale, a popločavanje će se uraditi klinkerom, u dezenu koji će uraditi Zavod za zaštitu spomenika kulture.

  Slika
  Lampa tip Subotica-1

 2. Markes kaže:

  Ako zenski strand urade do kraja godine, bice to najbrzi posao u Subotici, obzirom da sve druge traju po par godina, a neke i po par decenija. U dosadasnjoj praksi je to malo drugacije.

  Podrzavam nove kandelabre, lepsi su nego postojeci.

 3. Dreamgirl kaže:

  I po predviđanjima svetskih stručnjaka ni ova turistička sezona neće biti baš najuspešnija. Iz tog razloga podržavam renoviranje štranda za vreme letnje sezone. Makar da budemo u potpunosti spremni za narednu… Kad bi se još i peščana plaža sredila bilo bi odlično …

  :yes:

 4. coyote kaže:
  Markes napisao:

  Ako zenski strand urade do kraja godine, bice to najbrzi posao u Subotici, obzirom da sve druge traju po par godina, a neke i po par decenija. U dosadasnjoj praksi je to malo drugacije.

  Podrzavam nove kandelabre, lepsi su nego postojeci.

  Markes, Velika terasa.

  Dobio sma odgovor, znamo ko će finasirati izgradnju svih ovih projekata.

 5. mateus kaže:

  Sramota je da ministarstvo vec koliko godina nam daje pare za Palic a grad nista ne daje! Prvo je blokirao DS pa SVM a ne vidi se dalje od nosa

 6. djomla kaže:

  Budžet grada se uvek donosi krajem godine, kako bi sva javna preduzeća znala sa kojim sredstvima raspolažu i napravile sopstvene planove. Međutim kod nas je budžet tek nedavno usvojen, i trenutno sva javna preduzeća rade na izradama svojih planova, pa tako i JP Park Palić. Tek po usvajanju tog budžeta, znaćemo koliko je grad uložio u Palić i u šta će se potrošiti ta stedstva.

  Mada si u pravu kada kažeš da je grad malo šta sproveo na Paliću iz sopstvenih sredstava, uglavnom su to bile neke donacije.

 7. Beli kaže:

  Dali to znači da je SNB gradnja dobila i radove na Ženskom štranadu ili je to još otvoreno ?

 8. djomla kaže:

  Ne to ne znaci da ce SMB gradnja raditi Ženski štrand. Za to će za koju nedelju biti raspisan tender u kome će se tražiti firma koja ima iskustva sa postavljanjem šipova pod vodom.

OSTAVITE KOMENTAR

79 + = 81

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: