Izgled Velikog parka na Paliću

Početkom 2010. godine, preduzeće Park Palić je najavilo plan u kome se između ostalog predviđa i rekonstrukcija Velikog parka. U toku su radovi na dokumentaciji a ovog puta vam predstavljamo deo plana koji se tiče budućeg izgleda pojedinih delova parka. Moramo da napomenemo da se radi o idejnom rešenju i da su izmene moguće.

U planu je izgradnja mostića sa dve fontane.
Slika

Izgled šetališta. Kao što možete da primetite, u Velikom parku će se postaviti kandelabri tipa Palić, koje trenutno možete da vidite na delu šetališta uz jezero. Takođe, klupe će takođe biti stilizovane u Palićkom stilu.
Slika

Rešenje mesta gde se ukrštaju dve staze. Predviđena su proširenja sa klupama na obodu, čime se dobija mali plato namenjen umetnicima i posetiocima. Na donjoj slici se vidi rešenje kod muzičkog paviljona.
Slika

Dekorativno ograđivanje drveća duž šetališta.
SlikaKOMENTARI

 1. Markes kaže:

  Lepi crteži! :) Može se primetiti da rekonstrukcija neće biti ništa spektakularno, štu je u jednu ruku i dobro.

 2. djomla kaže:

  Uglavno će se radovi svesti na stilizaciju parka u Palićkom maniru, doterivanje i sređivanje kako bi postao što atraktivniji i pristojniji visokom turizmu. Veliki poduhvati se očekuju u već najavljenom rasadniku i letnjoj pozornici. Izgradnja parkinga se ne smatra velikim poduhvatom.

 3. coyote kaže:
  djomla napisao:

  Izgradnja parkinga se ne smatra velikim poduhvatom.

  Da imamo ozbiljno JP Parking nebi se ni smatralo poduhvatom. :D

 4. Markes kaže:

  Djomla, da li su ovo neki zvanični crteži ili si ih ti sam nacrtao i pustio vest? :D

 5. Lansky kaže:

  Muzičkom paviljonu je odavno trebao prostor za sedenje okolo.
  Jedino taj mostić i fontanice…Samo da se ne ide u beskrajno cifranje.Da na kraju ne budu i baštenski patuljci i karuce sa cvećem.
  Još od početka,Veliki Park je koncipiran kao "engleski park" tj podražava prirodu,za razliku od francuskih koji teže simetriji i kultivisanim formama.Recimo,Letnja pozornica se savršeno uklapa u prirodu.Napravljena od grubog kamena,zarasla u zelenilo sa svih strana a iza pozornice kulisa od stoletnih borova.Meni je to jedno od najmoćnijih mesta u široj okolini.
  Ne znam kako vi,mene kamen veoma privlači kao materijal.Valjda jer je svuda okolo zemlja,blato,pesak…Kamen odiše stabilnošću i postojanošću.Obrnuta je priča sa Crnogorcima koji su došli pre 85 godina.Pričali su kako su uživali u osećaju kada stanu na mekanu plodnu zemlju.

 6. djomla kaže:
  Markes napisao:Djomla, da li su ovo neki zvanični crteži ili si ih ti sam nacrtao i pustio vest? :D

  Ne, nisam ja crtao, dobio sam crteže od Jasmina iz JP Park Palić. :)

 7. djomla kaže:
  Lansky napisao:

  Recimo,Letnja pozornica se savršeno uklapa u prirodu.Napravljena od grubog kamena,zarasla u zelenilo sa svih strana a iza pozornice kulisa od stoletnih borova.Meni je to jedno od najmoćnijih mesta u široj okolini.

  I meni je letnja pozorinica super mesto, jer je na otvorenom. Mislim da i ona spada u rekonstrukciju samo što još ne znam plan za nju.

 8. coyote kaže:
  djomla napisao:

  I meni je letnja pozorinica super mesto, jer je na otvorenom. Mislim da i ona spada u rekonstrukciju samo što još ne znam plan za nju.

  Samo da je ne natkriju metalno-sivim panelima u stilu mega marketa. :D

OSTAVITE KOMENTAR