Izgorela karaula “29. Novembar”

Na fotografijama koje je na FB objavio Jovan Perin, vidi se da je vatra progutala nekadašnju karaulu „29. Novembar“.

Portal „Slobodna Subotica“ saznaje da su vatrogasci izašl jutros i oko pola devet i sve do podne gasili požar. Pretpostavlja se da su paljevinu izazvali migranti koji su ove napuštene objekte korislili kao sklonište.

foto: facebookKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  SAMO TREBA NJIH PUSTITI U ZEMLJU NECE OSTATI OD SRBIJE NISTA

 2. Taca kaže:

  Vratite ih odakle su došli

 3. Anonimni kaže:

  To i hoce Vlada bice ih vise a dece imaju po pet sest a mi jedno ili dvoje satrace ce Srbiju ko nista.

 4. Petar G. kaže:

  Eto paradoksa koji lepo pokazuje gde smo sada kao društvo.
  Uništen je objekat koji su decenijama koristili oni kojima je dužnost bila da zaštite granice jedne ozbiljne države (kakva god da je bila, ozbiljnija je bila 1000 puta od ove sada nedržave). I jesu je štitili. Čast je bila služiti kao graničar. E pa spalili su karaulu oni koji u vreme te nekadašnje države, ne bi ni bi sanjali da se približe njenim granicama.
  A ovo što se danas desilo- e pa kakva država i njen vođa, takva joj i granica, pa i karaule na njoj.

 5. Durbin kaže:

  Zamislite dali ovo je moglo da se dogodi pre 1990?

 6. Indija pakistan kaže:

  SNS piromani, optužili azilante
  Sad će lakše da prodaju zemljište

 7. Anonimni kaže:

  Suze su udarile na oci kad sam vidio ovo,ovdje sam bio 1976 i 77 godine,sad kad vidim strazarsko mjesto pred karaulom i izgorenu karaulu tesko mi.

 8. paulina kaže:

  strašno je to što su zapalili karaulu, a još je strašnije ŠTO NIKOME NEĆE ODGOVARATI, zaštićeni su ko beli medvedi, svi znamo da milicija ništa neće preduzeti, a građani kao građani, svi se “ispucaju” komentarima i psovkama na fb, umesto da se sami skupimo i rešimo problem kao građani u Somboru, ali ništa od nas kao i od milicije, a oni i dalje rade šta hoće, pale, kradu, napadaju građane i sve to rade uz blagoslov vlasti i države…strašno

 9. Gilgames kaže:

  Zorice, gde si sad s tvojim komentarom?

 10. Istina... kaže:

  Čemu karaule gde nema granice?

 11. vasa kaže:

  Niko vam ne može ništa…karaula izgorela ali svezda petokraka ostala neoštećena…

 12. Gaženje Ustava i brisanje granica sopstvene Države kaže:

  Policija je apsolutno nesposobna da zadrži migrante koji su bez ikakvih dokumenata ušli u državu, to sve u izbegličke kampove i nema izlaska dok se ne reši njihov povratak u matičnu državu, dok ih ne preuzme neka zapadna država u koju su krenuli ili dok ne prođu administrativnu zavrzlamu i postanu azilanti u Srbiji…
  Gledajući sve ovo kao neko ko je bio Graničar u Vojsci Jugoslavije dolazim do zaključka da su u jedinicama Pogranične Policije zaposleni trgovci belim robljem i šverceri preko zelene grane jer njihov je posao da štite državnu granicu koja je čim zađe sunce postala frekventna kao buvljak u pola 10 subotom kada nagrnu Mađarski kupci. Sramota je da se ovo desilo na njihovoj patrolnoj stazi ako i uopšte idu peške u patrolu!!!

 13. Trovach kaže:

  Moj drug je za vreme bombardovanja 1999. otisao u Madjarsku i prijavio se kao izbeglica. Iako je Madjar smestili su ga u neki kamp koji je bio skoro konc logor. Bio je tamo sa Afganistancima, Irancima, Nigerijcima… Sada zivi u Kanadi i super mu je. Cak i za kanadske pojmove zivi natprosecno dobro. Malo sam se udaljio od teme. I kod nas bi trebalo napraviti zatvorene kampove i onemoguciti migrantima da izlaze napolje. Kada mi odemo u inostranstvo sa sve dokumentima, mozemo ostati maximum 3 meseca, a onda nazad kuci. Mi dozvoljavamo ljudima bez dokumenata da vrsljaju gde zele, a ne znamo ni ko su, ni kakve su im namere, a jos pored svega pale i privatne kuce koje se trenutno ne koriste. Ja sam za madjarski model. Napraviti ogradu i spreciti njihov ulazak, a ove sto su tu vratiti odakle su dosli.

 14. Istina... kaže:

  Izbegavajte:

  1) “grad”
  2) “državu”
  3) “kulturu”
  4) “obrazovanje”
  5) “zdravstvo”
  6) “medije”
  7) “osiguranja”
  8) banke
  i ostale “izuzetnosti”.

 15. Manda kaže:

  @ Gaženje Ustava i brisanje granica sopstvene Države : Rezultat svega toga se nalazi na najbližoj destinaciji za švercovanu robu.Destinacija se zove Subotički buvljak…Tamo su od iste ekipe zaštičeni koji im pomaže švercovanje preko granice sa Mađarskom. Izgubljeni porez državi…? ma beži koga to zanima. Sve te nenaplačene dažbine gule sa leđa naroda preko svojih Komunalnih i poreskih službi -porez na imovinu građana ? , izmišljeni paušali Javnih preduzeća…Računi nepostojećih usluga ‘J.P Dimnjičar’ -a itd ,akcize , odvodnjavanj ,navodnjavanje ,vazdušarina ,ekologija ,zaštita čovekove sredine…
  Dokle bre ? Uvoz tehničkih i ekoloških neodgovarajuče vozil ,koja su već godinama zabranjena u EU-u.Sada će zabraniti korišćenje tih vozila da bi asociacije -uvozni mafijaški lobi ponovo se dobro okoristio i podkožio se na teret -zna se naroda…

 16. Bogdan kaže:

  Mi smo u odnosu na njih građani drugog reda jer za nas važi zakon a za njih ne važi.

 17. Lenin kaže:

  @Gaženje Ustava i brisanje granica sopstvene Države
  Tako nekako,kao što si naveo.Trebalo bi otići u kafe-bar Dijana,pa se naslušati lovačkih priča od strane tih kvazi graničara.Mislim,ja lično več više od 15 godina ne idem na takva mesta,ali jedan nadničar,sa kojim sam radio na jednom gazdinstvu,prepričao storije kojih je naslušao od nacuganih border cajkana.Dešavalo,da su oni obezbedili migrićima,alatke za sečenje armature,debele tvrde radničke rukavice,aluminiumske merdevine,mađarske mobil net kartice… i dr.Ne znam da li su to naplaćivali od migranta,ali ne bi me čudilo da je treće lice bio naručioc,pa čak i neke civilne institucije.
  To je bilo pre par godina,ali vidimo da se stanje nije poboljšalo.Čak šta više,pošto naši graničari ne prave dublje patrole na našoj teritoriji,migranti zauzimaju objekte,ili prave sami privremene zaklone,koje su na korake od granice i tako čekaju priliku za akciju.
  U zadnje vreme slušam od žene i od njenih prijateljica,kako im prpa kada se vraćaju kući iz druge smene,boje se migranta jer uvekidu u skupinama.Dešavalo se već atrocita,ali mediji ćute o tome.Doduše zasada samo na putu za Makovu sedmicu tj na putu do šume.Tamo su napravili logor,najverovatnije zbog dela ograde,koja je izuzetno blizu naše šume.Ka Kelebiji zasada mirno.Žena mi je srela uveče par puta skupinu od 5 do 10 mladića,koji su išli u grad,ili dolazili iz grada,ali do sada nikakvih problema nije bilo.Pozvonila je i dečki su se kulturno sklonili,dali mesta da prođe sa bajsom.Jednom su je čak i pozdravili sa “zdravo cico”,na što je moja žena uzvratila sa “zdravo lepi”,onda se setila,da ako razumedu šta je rekla,možda pogrešno shvate,nagazila na pedale i ubrzala.Ipak je bilo uveče posle 10 sati.
  Treba reorganizovati “Border Police”.Dati im više ovlaštenja i vraćati migrante u zemlje preko koje su ušli u Srbiju.

 18. amacak kaže:

  ja imam utisak, bez konkretnih saznanja, da policija toleriše migrante po gradu i okolini zbog naredbe odozgo, ne zbog nesposobnosti.

 19. UNHCR kaže:

  @ Trovach

  Tvoj drug je imao debelu srecu da su ga smestili u taj kvazi konclogor. Da je kao Madjar dobio od Madjarske vlade prostrt crveni tepih, on nikakda ne bi video Kanadu.
  Naime u takve “konclogore” redovno dolaze UN komisije za izbeglice, u pratnij imigracionih pretstavnoka raznih drzava, kao Novi Zeland, Kanada, Australia i slicne, i vrse odabir ljudi koji njima odgovaraju. Tvoj drug je ocito imao solidne kvalifikacije jos pogotovu ako su trazene i Kanadjani mu nisu mozda prostrli crvni tepih niti ga docekali uz rukoljub, al su ga najverovatnije potapsali po ramenu i rekli – gospodine vi ste nas covek.

 20. zis kaže:

  Evo baš me živo interesuje ovih 11 što si udarili palac dole na ovu vest
  https://www.youtube.com/watch?v=48G2EygRO2o
  jel su to uradili što im se ne sviđa što su videli
  ili po zadatku snsovce sve ono što diskriminiše ovu bagru brane
  Zlatno doba sns vlasti samo je pitanje kada će početi i ovde da napadaju jer im sada ponestaje para na karticama zato savet
  žena ako se nađe u takvoj situaciji neka se dere na sav glas jer na to nisu naučili
  i ima nas koji ćemo priskočiti

  Muškarci ne ulazite goloruki u duel jer su skoro svi naoružani nekim sečivom
  sinoć su u beogradu nasrnuli i isšutirali dečka jer nije hteo da im da novčanik što znači da će ovoga biti sve češće jer teško mogu preko

 21. Srbin- Bunjevac kaže:

  Bravo Orban! Ovi nasi retardi i dusebriznici zaduzeni za migrante, oprosti im Boze neznaju sta rade.

 22. Trovach kaže:

  @UNHCR…Nije otisao u Kanadu “samo tako”. Prosao je sito i reseto, a mozda je pomoglo to sto je elektro, ili masinski inzenjer. Glupo je sto ne znam sta mi je drug tacno po struci, ali ja inace brkam to elektro- masinsko. Za mene su to spanska sela i od struje znam vrlo malo, a od masinstva znam za srafciger i kombinirke.

 23. UNHCR kaže:

  @ Trovach
  Nije u pitanju koja je njegova struka. Cinjenica da je on otisao na ono mesto (logor) gde direktno dolaze pretstavnici imigracionih vlasti iz Kanade i slicnih zemalja. Oni imaju katalog pitanja i direktno vrbuju i to na licu mesta, samo one migrante (izbeglice) koji bi kod njih bili radnici sa deficitarnim zanimanjima. Donose sa sobom jedan katalog konkretnih pitanja. Svako pitanje, a ima ih preko stotinu, donosi odredjeni broj bodova. Postoji odredba koliko neko mora imati minimalan broj bodova da bi usao u uzi izbor. Sto je broj bodova veci time je i sansa za imigraciju u Kanadu veca. Kanada i slicne zemlje ne zele sebi natovariti na vrat socijalnu bedu i ljude koji ce celog zivota zajedno sa svojim potomstvom, odnosno generacijama, biti socijalni slucajevi. Da je tvoj drugar odmah od strane Madjarskih vlasti kao etnicki Madjar integrisan u Madjarsko drustvo i sistem, on najverovatnije nikada ne bi video Kanadu. Ne bi je video jer jednostavno ne bi imao status politickog izbeglice, i za njega bi u slucaju eventualne aplikacije za posao u Kanadi vazila sasvim druga pravila i savim drugi mnogo tezi i komplikovaniji uslovi.

 24. Istina... kaže:

  @UNHCR

  Nisu sve izbeglice političke ali je korisno tako ih smatrati iz interesa. Politika je izgovor trgovini ljudima. Nakaradan je svet koji NE PRIZNAJE političku nepripadnost, neopredeljenost, apolitičnost. Eto, i vaš UNHCR, “zaštitnik” temeljnog ljudskog prava – Slobode – ne priznaje ih. Sasvim je normalno u Antisistemu da je najveći dobročinitelj najveći nedobročinitelj. Vaše zemlje tzv. Trećeg sveta (na dnu lestvice vaših Gazda) najbolji su dokaz.

OSTAVITE KOMENTAR