Izgoreli službeni auto i mehanizacija Šimona Ostrogonca

U požaru koji  se dogodio rano jutros na porodičnom imanju Šimona Ostrogonca, člana subotičkog Gradskog veća, izgoreli su službeni auto, garaža, hladnjača i poljoprivredna mehanizacija.

Izgoreli službeni automobil (foto Biljana Vučković)

Ostrogonac živi u naselju Bački Vinogradi, a u Gradskoj upravi zadužen je za oblast poljoprivrede. Kaže da ništa nije ukazivalo na neispravnosti na automobilu i u objektu koje bi prouzrokovale požar i da su okolnosti pod kojima je auto izgoreo više nego čudne.

Kada je „Blic“ otišao na lice mesta policija i tužilaštvo obavljali su uviđaj.

– Oko 3.30 rano jutros čuli smo eksploziju i kada sam izašao u dvorište službeni automobil grada Subotice „suzuki s4“ je već uveliko goreo. Odmah smo pozvali vatrogasce koji su ubrzo došli, međutim, vatra se brzo proširila i zahvatila je kompletan objekat, garažu u čijem nastavku je bio i silos i poljoprivredna mehanizacija. Upravo je završen uviđaj, inspektori mi kažu da ne mogu još uvek ništa sa sigurnošću da tvrde i da postoje sve mogućnosti uzroka. Ništa se unutra nije nalazilo što je moglo da izazove požar, ali su u zadnjem delu pronađeni neki tragovi. Nadam se da će istraga utvrditi tačan uzrok – kaže Ostrogonac.na porodičnom imanju

Osim službenog vozila u požaru su izgorela dva atomizera, generator, indos, motorne testere i još mnogo toga što je u privatnoj svojini porodice. Šimon Ostrogonac procenjuje da je načinjena šteta od oko 100.000 evra.

Na pitanje da li sumnja da je požar podmetnut i da li možda pretpostavlja ko je mogao da mu naudi na ovakav način, Šimon kaže da ne želi u nikoga da upire prstom.

– Ne želim to da komentarišem. Zaista u ovom trenutku ne znam, ali očigledno da je najbolje da kada vidite nešto loše, da okrenete glavu i odete kući da spavate bez reči pogovora – kaže Ostrogonac.

Stabla topole u zaštićenom delu Palića (foto: Biljana Vučković)

Podsetimo, pre tačno nedelju dana Šimon Ostrogonac obavestio je policiju i medije da je na Paliću bespravno posečen vetrozaštitni pojas, da je uništen drvored topola koje je grad posadio pre više od 20 godina u zaštićenom delu tog naselja.

Tada je policija podnela krivične prijave protiv nepoznatih počinioca, a kada je u toku sedmice istragom utvrđeno ko stoji iza nelegalne seče prijave su preimenovane na poznato lice. Šimon Ostrogonac ne zna o kome se radi, a jedino što je želeo kada se obratio javnosti i alarmirao nadležne organe je bilo da ukaže na kršenje zakona.

 

BLIC

 KOMENTARI

 1. easy58 kaže:

  G*vna počeli da unose strahovlađe, ustvari nisu počeli samo demonstriraju šta se dešava kad neko zapne za vladarske miljenike (lopove, prevarante pa čak i ubice). treba biti krajnje glup i ne povezati 2 i 2 a policija će poturiti stvar u fijoku jer je pretpostavka da je sve to povezano sa moćnicima ovoga grada da ne pričamo o #poznatom” učiniocu.

 2. Milica kaže:

  Polako ulazimo u anarhiju,grad napustaju i mlado i staro.Gradonacelnik preti vadjenjem grkljana i betonskim cipelama i nikom nista.Mafija zavladala gradom.

 3. (ba)laban kaže:

  Šta će službeni automobil u privatnoj garaži? U neka davnija, a srećnija vremena službeni automobil se po obavljenom poslu vraćao u garažu firme, a sa posla odlazilo u sopstvenoj režiji i o sopstvenom trošku, a ne o trošku poreskih obveznika.

 4. Cicvu Derpe kaže:

  Ajmo policija, da vas vidimo.

 5. (ba)laban kaže:

  Očita sprega divljaka na vlasti i kriminalaca koji su se oteli sa lanca. Mafijaške metode sa glavnim mafijašem-grkljanočupačem na čelu.

 6. Pit Bull što voli grkljane kaže:

  Da li vam je žao što ste glasali za kriminalce?

 7. Ime kaže:

  Zar SVM nije u vlasti sa ovim zlom? Samo pitam. Znači li to da će se i ovaj put zamenica gradonačelnika praviti naivna kao u slučaju čupanja grkljana? Izgleda da je sada SVM baš u nevolji. Kolika je cena Pastorove fotelje? Kako će pogledati birače u oči? Ili ga to i dalje ne zanima.

 8. Raspop Teodosije kaže:

  Gospodo debelguzani, ovo je vaših guzica delo. Na sledćim izborima i dalje držite svoje debele guzice u foteljama. Samo telefon držite pri ruci da pozovete vatrogasce kada se vama nešto slično desi …

 9. Bradati Anonimus kaže:

  Na prvu prijavu za seču su izašli komunalni policajci i oni su podneli izveštaj da je sve u redu. Onda je izašao Ostrogonac lično i objavio da ništa nije u redu. Šta će da bude trebalo je da shvati kada su se komunalci pravili mutavi. Nije smeo da insistira jer sa ovima nema šale.Ljudi nisu svesni jer nije bilo do sada ovakvo nešto ni blizu. Ovo su opasni krimialci.

 10. Megille kaže:

  @ Ime : Zanima ga samo puno njima je dužan…

 11. Pajo kaže:

  Sime dosao kuci iz mijane u cetri sata zaboravio zapaljenu cigau u Sluzbenom vozilu i zapalio isto! I sta reci Sime daj ostavku i plati auto !!!!Zabranjenu puselje u sluzbenom vozilu!!!!!

 12. ČINJENICA kaže:

  Za “Suzuki” manje-više, dobiće drugo, možda još luksuznije vozilo od “firme”, ali za silos, mehanizaciju…e, tu će već biti malo teže.

 13. Crnjak kaže:

  Pravo kažeš bradonjo ….kada komunalna policija kaže da nema isečenih stabala onda NEMA isečenih stabala ! Šimon je samo trebao da se poklopi ušima i prihvati dijagnozu komunalne policije da je imbecil ! Ali ….. Šimon je hteo da ispadne prepametan i eto sada mu je očitana lekcija da komunalnoj policiji NESME da se protivreči, inače ….

 14. Bradati Anonimus kaže:

  Kao i u slučaju Savamala, sada će botovi da skreću temu na to kako je on vozio službeni auto kući a ne kako mu je uništena imovina od strane kriminalaca zato što se usudio da nešo javno kaže.

 15. Pera kaže:

  Na nivou Africkih plemena se nalazimo,mislim na ona losija!Strasno!

 16. Zoran kaže:

  Meni su na Bačkim Vinogradima ukrali iz hladnjače viljuškar vagu paletare kompjuter i sve sam prijavio policiji i imaju i svedoci kradju u vrednosti 2350000 al policija nsta ne preduzima,još znaju ko je ukrao i gde su stvari sramota,izgleda da je u Subotici dopuštena kradja pa ko kome šta ukrade.

 17. Aleksa šantič kaže:

  Šime Ostrogonac za pravdu borac
  Prijavi sve što snimi
  Pa mu se sad iz hladnjače dimi
  Izgoreše mu i atomizeri i traktori
  Sada to samo njega boli
  Policija se pravi luda
  Protiv mafije nema muda
  Sime dobro što si živ
  Sigurno niko nije kriv

 18. Miki kaže:

  Model je suzuki sx4, suzuki s4 ne postoji.

 19. Pajo kaže:

  Opozicija je kriva! Neko od njih zeli lose Gradonacelniku!Ovo je napad na Gradonacelnika a stime i na AVAV!!!!!Na celu drzavu zajedno sa Kosove!!!!

 20. punisher kaže:

  Podneses prijavu protiv kriminalaca i onda ti posalju ovakvu poruku? Ovo je otvorena pretnja

 21. Par reči .. kaže:

  Sirovo stablo topole teško da će goreti pa da se kaže eto neko uzeo sebi za ogrev. Drvo topole u sirovom stanju se pila zatim sledi proizvodnja podnih paleta onih 100×120 cm. Zna se kome je i devedesetih iz Slavonije jedna od paravojnih formacija slala Slavonski hrast lužnjak u vagonima. Mnogo se zna, mnogo se priča-malo se preduzimaju konkretni koraci.

 22. zis kaže:

  Ko god se suprostavi PBM zaj je direkrno ugrozio lik i delo precednika

 23. sumorno kaže:

  @Miki
  Mozda ti ne znas ali postoji.
  https://www.google.rs/search?q=suzuki+sx4&client=opera&hs=fNX&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi2mNiv_u3XAhWQZVAKHU8dBngQsAQISw&biw=1880&bih=970#imgrc=dlG_IYNGQuwJ2M:
  Neverovatno koliko je glupost u nasem kraju rasprostranjena,neki bi i na dupe propevali samo da kazu nesto,iako nema veze sa temom.

 24. Megille kaže:

  @ punisher : Samo su mu zapalili garažu ,do čupanja grkljana još nije došlo…

 25. Ozna kaže:

  Na Bačkim Vinogradima postoje dvojica braće Dalton sigurno su umešani u ovu paljevinu oni okupljaju kriminalce i sad su za Novu godinu opljačkane 3 kuće od njihovih dobrih komšija i poznanika

OSTAVITE KOMENTAR