Izgradnja kanalizacije u Zoo vrtu

Poslednjih 6 godina smo svedoci intenzivne izgradnje kanalizacione mreže u turističkom delu Palića. Potez duž Kanjiškog puta oko budućeg akva parka do Vikend naselja je izgrađen tokom 2011. godine kada je su kanalizacione cevi položene i u ulici Jožefa Hegediša.

 

Do kapija Zoo vrta, kanalizacija je došla godinu dana kasnije kada je izgrađen i krak u Krfskoj ulici.

 

Radovi 29.2.2012. godine

Već tada je bilo jasno da je pitanje dana kada će se i jedna od navećih turističkih atrakcija na Paliću, Zoo vrt priključiti na mrežu. 

 

Ove godine je iz gradskog budžeta izdvojeno 16 miliona dinara za izgradnju kanalizacione mreže širom Zoo vrta. Radovi otpočeli marta meseca će biti okončani do juna.

Zoo vrt 2

Zoo vrt

 

Izgradnja osnovne infrastrukture na Paliću zahteva kontinuitet. Ne u periodu jednog ili dva mandata nego u periodu nekoliko decenija. Koliko god se hvalili turističkom tradicijom, poražavajuća činjenica je da se tokom te tradicije nije ulagalo u izgradnju osnovne infrastrukture pa je Palić 21. vek dočekao zapušten. 

 

Izgradnjom kanalizacione mreže u Zoo vrtu rešiće se mali deo sveukupnog problema oko zagađenja jezera. Veliki deo problema će se rešiti onoga trenutka kada se izgrađena kanalizaciona mreža poveže sa Suboticom i centralnim gradskim prečistačem za šta je Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj izdvojila sredstva, ali se ta sredstva još uvek ne koriste. Takođe, neophodno je dalje ulaganje u delove koji još uvek nemaju kanalizaciju kao i u samo naselje Palić.KOMENTARI

 1. graficar kaže:

  Ako možete,počnite sa radovima u junu ili julu,eventualno avgustu kada počne sezonawink

 2. dr,no kaže:

  Treba ovoj delegaciji pokazati mesto gde kanalizacija iz ZOO vrta direktno se uliva u Palićko jezero…

 3. Nekad i Sad kaže:

  A kad ce stici do precistaca?

 4. ej kaže:

  intenzivna izgradnja? molim da kazu koliko metara je izgradjeno. ako ovom brzinom nastave, palicka kanalizacija bit ce pokrivena sledecih 200 godina.

  Kanalizacije je izgradjena do vinarije zvonko bogdan i do radiceve vikend kuce – "dvorca".

  Na kraju, gde se odvodi kanalizacija, gde zavrsava? kako ih nije sramota, politicari i ovi iz park-palica stvarno misle da smo mi gradjani retardirani. 

 5. miltor kaže:

  DA LI IMATE NEŠTO NOVO I KORISNO!!!!!!!

 6. Petar.SU kaže:

   

  graficar:

  Ako možete,počnite sa radovima u junu ili julu,eventualno avgustu kada počne sezonawink

   

   

  Pa da evo sad ce Uskrsi i Vaskrsi i 1. Maj.

 7. Iva kaže:

  https://www.gradsubotica.co.rs/wp-content/uploads/file/palic uginule ribe.jpg

  Moj mali tuzni prilog vasoj reportazi..snimljeno prosle nedelje na Palicu kod muskog stranda sad

  uginule ribe

OSTAVITE KOMENTAR