Izgradnja u Subotici novembra 2020.

Pandemija Covid-19 uzela je danak širom sveta, ostavivši mnoge države u velikim budžetskim deficitima i sa BDP-om  u padu. Po nedavno usvojenom rebalansu budžeta Republike Srbije, Vlada je predvidela budžetski deficit u iznosu od oko 9% srpskog BDP-a.

Ovaj manjak u kasi se nadoknađuje kreditima, što će uzrokovati povećanje zaduženosti.

Međutim, mere koje je Vlada preduzela ove godine, postigle su održavanje privredne aktivnosti i očuvanje vitalnosti većine privrednih subjekata. Tako vitalna privreda bi mogla u skorije vreme da izvuče zemlju iz već sada izvesne recesije.

U Subotici se gradi i kupuje kao i 2019. godine. Aktivnost u građevinskom sektoru je intenzivna, kao da ne živimo u preiodu Covid-a. Raščišćavaju se prostori za izgradnju novih poslovnih i stambenih objekata.

DunavCoop je otpočeo gradnju na Somborskom putu. U planu je i drugi objekat u Matije Gupca pored nedavno izgrađenog.


Somborki put, kao veoma atraktivna lokacija, zadržao je niz prelepih kuća od kojih su neke  naknadnim intervencijama u potpunosti uništene. Neizvesno je u kom će se pravcu razvijati dalje.

U blizini će uskoro biti završen objekat…

U Preradovićevoj ulici dve novine. Autoperionica i priprema za gradnju nove zgrade za potrebe Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Veoma zanimljiva investicija se realizuje na uglu Karađorđeve i Bajskog puta. Plac od preko 2 000 kvadratnih metara je očišćen i pripremljen za gradnju.

U okolini Radijalca, tačnije u Kumanovskoj ulici, uskoro novi stambeni objekti.KOMENTARI

 1. Iki kaže:

  Sve je to lepo ali gde je oko novih zgrada parking,zelenilo,kante za smece gde stoje i mnogo toga, nije sve u zgradi

 2. xXx kaže:

  Kocka do kocke kockicaaa… Gde je parking? Gde je park za te ljude? Za decu igraliste? ????
  Zasto se dozvoljava gradnja gde se kome dign..? Zasto se ne popunjavaju blokovi koji su predvidjeni za visokogradnju? Sada imamo sliku gde stanari zgrada gledaju ljudima u dvorista jer se napravi jedna zgrada izmedju kuca pa ode investitor na drugu lokaciju gde napravi isto tako sra….
  Radijalac se pravio redom, zgrada do zgrade od pocetka do kraja!!!!! Sa parkovima i parkingzima!!! Za ovo sto sada radite ce vam jeb.. kev.. vekovima neki buduci stanovnici!!

 3. Tramp kaže:

  U do grla korumpiranih subotičkoj gradskoj vlasti je sve moguće, uvezani su sa mafijom kao creva.Zalosno je,to da i republička i pokrajinska vlast su na istom nivou. Načelnika svih inspekcija kao i policije treba pod hitno smeniti i pokrenuti ozbiljan krivični postupak protiv istih.U Subotičkoj mesari pa i u mnogim ulicama ukradeno je više miliona kubika peska koji je iskorišćen prilikom svih građevinskih radova .Trenutno se na placu bivše HI Zorka lageruje otpadnih materijal sa raznih gradilišta a na uglu ul.Celjske i Jovana Mikića se mesecima iskopava pesak a popunjava smeće.Ovakvih deponija smeća i mesta gde se krade, državni resurs .pesak. je bezbroj u Subotici.

 4. Prosek kaže:

  Mislim da se zbog Subotice ne treba nervirati.Suboticani su se davno okrenuli ka Szegedu,Pesti,NS i Beogradu.Ta smeca i otpad,to ce da.trpe ovi sto nemaju pojma o boljem zivotu,tkd parking i parkovi nisu ni potrebni.

 5. Toranj kaže:

  Sve je ovo sitno kako se gradi po većim gradovima.

 6. pametnjakovic mladji kaže:

  nove zgrade uglavnom imaju podzemne garaze ili dvorisni deo koji ce koristiti buduci stanari.
  a sta ima ko kome da dozvoljava da gradi?
  krenite od sebe,kako bi se vi osecali da imate kucu,plac i da vam dodje buduci investitor zgrade,da primamljivu ponudu,vi prihvatite i posle vam dodje neko iz zavoda za urbanizam grada i kaze a ne,na ovom mestu ne moze zgrada da se gradi,vec tu planiramo parking,park za decu,kruzni tok…i umesto da dobijete stan u novoj gradnji i pare,vi dobijete minimalnu cenu.
  pito bi vas onda za misljenje.

 7. Favela kaže:

  @pametnjakovic mladji

  Niko Vama ne brani da prodate Vaš plac zainteresovanim licima ili firmama. Problem te nove gradnje je baš u tome da u velikom broju slučajeva podzemnih ili nadzemnih garaža jednostavno nema. Zgrade se grade neposredno uz susedni objekat (najčešće kuću) i ne poštuju se neki osnovni kriterijumi gradnje u stambenim naseljima.
  Najveći problem je naravno što se propisi ne poštuju, a najčešće i ne postoje ili nisu dovoljno jasni, te se ti investitori (čitajte lokalni mafijaši) koriste time da bi odradili projekat na najgori mogući način po susedne vlasnike parcela.
  Građani Subotice su revoltirani jer kad im se instalira jedna takva gradnja na susednoj parceli onda im dvorišta budu delimično ili kompletno razgrađena (ne postavlja se ni najobičniji najlon koji bi garantovao privatnost), kopa im se vrlo često i ispod kuće (jer je stil gradnje u Subotici dozvoljavao da se grade kuća do kuće), oštećuju objekti vibracijama i nemarom izvođača, itd.
  A kad se ti objekti završe onda im neko gleda u dvorište, parkira se ispred kuće i baca smeće gde stigne. A Vi, zadovoljni vlasniče, koji ste prodali svoj plac i pobegli glavom bez obzira, možete da uživate u tim parama dok i Vama neki novi/stari investitor ne krene u realizaciju novog projekta.

OSTAVITE KOMENTAR