Izlet na aerodrom Subotica

Aero klub ,,Ivan Sarić’’ iz Subotice od 11.04.2011.godine započinje program ,,Izleti na aerodrom Subotica’’ koji je u sklopu projekta ,,Fenix’’.

Program ,,Izleti na aerodrom Subotica’’ je vid saradnje aero kluba sa osnovnim školama i direktno je usmeren na informisanje, upoznavanje i obrazovanje dece sa vazduhoplovstvom, predavanjima i praktičnim primerima koje vrše nastavnici letenja i padobranstva aero kluba.

Slika

Zainteresovane škole mogu se prijaviti do kraja školske godine, a izleti traju od 08,00 do 13,00 časova. Zbog specifičnosti izleta, broj učenika je limitiran i on iznosi 50 učenika.

Troškovi jednog izleta iznose 250,00 RSD po učeniku. U cenu je uračunat autobuski prevoz od škole (na teritoriji grada Subotice) do aerodroma Subotica i povratak do škole.

Deca sa sobom treba da ponesu užinu ili obrok, sok ili vodu koju već nose u školu pri redovnoj nastavi.

Za više informacija kontaktirajte Gorana Vukovića
Mob.telefon: 063-526-044KOMENTARI

  1. Grafičar kaže:

    IVAN SARIĆ ili SZARICH JANOS poleteo je pre sto godina plus nekoliko meseci, i nešto dana. Taj aerodrom se nalazio iza fabrike veštačkog đubriva, tada se nije zvalo ZORKA. Bio je to hipodrom, a sada je to teritorija vodozhvata ili ti vodoprivrede. Ovde se sa više i manje prikida nalazio plac za amatere jedriličare, bilo je i nekoliko motornja, dvokrilca kako smo ih mi zvali RATA. Zbog prilika uz granicu verovatno nešta pred događaje 1956. godine u susednoj Mađarskoj moralo se izmestiti aerodrom sa ovog prostora.

    Imao sam sliku kada se jedna jedrilica našla na jablanu a vozač se jedva spustio živ na zemlju. Još pamtim i slučaj kada je sa jedrilicom prebegam možda pre ili za vreme događaja 1956 ali na sadašnji hipodrom koji se nalazi izmedju dve MZ Mali Bajmok i Novog sela. tada je bio jos PETI KVART. Verovatno smo imali i aerodrome za poljoprivrednu avijaciju i na drugim lokacijama oko velikih kompleksa njiva. Pojavom motornjaka zmajeva kojima je dosta i dužina fudbalsko igrališta da bi poleteo – formirani su manji i možda ilegalni aerodromi. Video sam plan oko PALIĆA i to od jezera nešto na jugo-zapadu, ali ono se nije ostvarilo. Navijač sam da se ostvari aerodrom sa betonskom pistom, predviđeno nešta zajedničko sa Segedinom, ali nema para. Videćemo.

  2. Madagaskar kaže:

    I nakon 100 godina za žitelje severne Bačke pojam aerodroma i putovanja avionom je ista nedostižna misaona imenica! Šta bi na to rekao Ivan Sarić?

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 13 ?
Please leave these two fields as-is:

Izlet na aerodrom Subotica

Aero klub "Ivan Sarić" ove godine organizuje niz aktivnosti kako bi se popularizovali vazduhoplovni sportovi i mladima podigao nivo opšteg vazduhoplovnog obrazovanja. Tom prilikom deci predškolskog uzrasta i učenicima osnovnih škola pruža se prilika da odu na izlet na aerodrom Subotica. U sklopu ovog programa deca se upoznavaju sa sadržajem sportskog aerodroma, stiču nova saznanja o aerodromu, upoznaju se sa vazduhoplovnom školom i sekcijama koje žive u aero klubu ,,Ivan Sarić’’. Ovaj izlet ima i edukativni karakter s obzirom da se učenici upoznaju sa istorijom aero kluba i istorijom g-dina Ivana Sarića. U toku izleta deca se upoznaju i sa letačkim parkom kojim raspolaže aero klub ,,Ivan Sarić’’ imaju mogućnost da sednu za komande aviona i jedrilice.

Slika

Slika

Slika

Pri kraju izleta se za izletnike priređuje mali kviz znanja na kom bi deca pokazuju znanje koje su usvojili tokom posete aerodromu.

Slika

Za učenike srednjih škola moguće je organizovati prezentaciju aero kluba u trajanju od 1-3 školska časa u toku koje bi slušaoci dobili sve potrebne informacije u vezi sa aero klubom ,,Ivan Sarić’’. Tokom prezentacije prikazuje se i film koji dočarava jedan letački dan na aerodromu Subotica.

Ukoliko ste zainteresovani više informacija možete dobiti na adresi wegam@eunet.rs – Goran VukovićKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

25 + = 28

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: