Izlivena skulptura Dežea Kostolanjija

U livnici Mihalja Antala izlivena je skulptura poznatog subotičkog književnika Dežea Kostolanjija, rad akademskog vajara Tibora Sarapke.

 

Spomenik će biti postavljen na spomen platou u malom parku ispred Gimnazije najkasnije do 29. marta, dana piščevog rođenja.

 

Predaji spomenika gradjanima, prema nezvaničnim informacijama, prisustvovaće i Janoš Ader, predsednik Republike Mađarske.

spomenik kostolanji 4

 

Radio SuboticaKOMENTARI

 1. Boni kaže:

  Vest je dobar, subotički velikan i Mađar će imati bistu na lepšem mestu Subotice ,ovo je lep dokaz o mađarskim korenima Subotice ,naime on je rođen u Subotici kada se ovaj grad nalazio u okviru države Mađarske ,svaka čast novom gradonačelniku Maglaiu.

 2. V kaže:

  Sve što se radi za ulepšanje grada je u redu. Kostolanji je ipak jedan od poznatih i priznatih pisca koji su rođeni u Subotici, tako da po mom mišljenju skluptura je okej. Mada možda narodno pozorište trebalo bi da bude prioritet….
   

   

 3. torajemi kaže:

  Nije li omalovažavanje velikog pisca,evropskog formata,time što mu se postavlja SPOMENIK nasuprot BISTE !!!!! Da li može neko sa ovog,omiljenog mi foruma,da mi objasni:situacioni plan mesta,pristup mestu….I,da li će Kostolanji I (bista) gledati u lice Kostolanjija II(spomenik),ili u njegovo,blago rečeno,naličje.I najznačajnije pitanje,ko je idejni autor,jer do sada nije bilo zvaničnog oglašavanja,osim članka u Mađar Sou,prilično nejasnog,nedorečenog..

 4. dr,no kaže:

  Podržavam te V @ ,za Suboticu je jako važna i zgrada pozorišta u izvornom obliku kako se uspelo obnoviti sa korintskim stupovima ,koja je građena još kod stvaranja grada , a gradili su ga Austrijanci sa Mađarima i Hrvatima u okviru Austrijskog carstva.

 5. Damjanić kaže:

  Da nije i neki Srbin bio tu, makar mešao malter ? Ili Bunjevac . Ili su Srbi još onda hteli da sruše pozorište i celu Suboticu.

 6. Hmmm kaže:

  Mene ona crna konstrukcija u obliku ćiriličnog slova "P" podseća na vešala …

OSTAVITE KOMENTAR