Izložba: Colourful music

Otvaranje izložbe dokumentarnih fotografija subotičkog fotografa Damira Vujkovića pod nazivom Colourful music održana je u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u Mađarskom kulturnom centru (Bohinjska bb) u utorak 29. septembra 2020. godine sa početkom u 18 časova.  Izložbu je otvorio Atila Kovač, fotograf.

Damir Vujković je autor u čijem je fokusu i dokumentarna fotografija. Nakon završene fotografske škole u Subotici usavršavao se dugo godina pod mentorstvom profesora fotografije Atile Kovača. Učesnik je brojnih međunarodnih radionica i kurseva. Njegove fotografije dokumentuju čaroliju koja nastaje u interakciji umetničkog dela i publike.

Prateći kulturni program koji se dešavao u Mađarskom kulturnom centru nastale su brojne fotografije a ova izložba predstavlja dvadeset radova koji svedoče o muzičkom programu koji se dešavao na Paliću.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli.

Colourful Cooperation promoviše regionalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat otvara vrata Mađarskog kulturnog centra na Paliću, mesta susreta i razmena ideja, mesta u kome se pruža podrška regionalnim umetnicima i promovišu najrazličitiji trendovi u kulturi.  Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Za više informacija, molimo posetite veb-sajt programa: www.interreg-ipa-husrb.com.

Događaj se organizovao u skladu sa odredbama Vlade Republike Srbije, nošenje maski je preporučeno u zatvorenom prostoru kao i poštovanje fizičke distance. Prostor se dezinfikovao prema preporukama svetske zdrastvene organizacije.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR