Izložba novosadskih grafičara

U Salonu Likovnog susreta 15. oktobra 2010. godine u 18 h biće otvorena izložba grafika Lazara Markovića (Novi Sad) i Milice Vojvodić (Novi Sad).

Milica Vojvodić je rođena 1983. godine u Novom Sadu. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smer grafika, u klasi prof. Slobodana Abija Kneževića 2006. godine. Master studije završila 2008. godine na istoj akademiji kod prof. Slobodana Abija Kneževića i prof. Dragana Matića. Od 2008. član SULUV-a. Izlagala je na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Slika
Autor: Milica Vojvodic

Lazar Marković je rođen u Novom Sadu 1960. godine. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku Likovnih umetnosti, grupi za Likovnuumetnost i pedagogiju. Stekao je zvanje akademskog grafičara – likovnog pedagoga (1991.); Magistrirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na grafičkom smeru. Direktor je Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamužića u Novom Sadu. Docent na ALU u Beogradu. Kao slikar i grafičar izlagao na 47. samostalnih izložbi i na oko 180. kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.
Izložba će biti otvorena do 29. oktobra 2010. godine.
Slika
Autor: Lazar MarkovicKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR