Izložba radova na Velikoj terasi

Za godinu dana grad bi trebalo da ima strateškog partnera sa kojim bi mogao da razgovara o gradnji banje Palić, rekao je gradonačelnik prilikom otvaranje izložbe radova za idejno urbanističko – arhitektonsko rešenje za uređenje banjskog kompleksa Palić.

DSCF5682

Podeljene su tri nagrade, a žiri je otkupio tri rada za koja smatra da mogu da budu dobra osnova za izradu tehničke dokumentacije za gradnju banjskog kompleksa na Paliću.

 

Jedan od ključnih sadržaja i atrakcija Palića treba da bude novi Banjsko-hotelski kompleks sa sadržajima banje, velnesa, vodene zabave i pratećeg hotela a koji treba da privuče turiste.

DSCF5675

Učesnici konkusa nisu zadovolji sve uslove i idejna rešenja koja su ovde prikazana bi mogla da budu dobra polazna osnova nekom investitoru koji želi da gradi na Paliću. Fond konkursa iznosi 2.550.000 dinara u neto iznosu, a prva nagrada je 1.150.000 dinara. Novac za realizaciju konkursa obezbedilo Ministarstvo privrede Republike Srbije.

 

U protekle četiri godine “Park Palić” je  izgradio komunalnu i turističku infrastrukuturu i opremio građevinske parcele u vlasništvu grada Subotica na obali jezera Palić. 22 hektara je ukupno previđeno za izgradnju hotelsko ugostiteljskih sadržaja koji su definisani planom detaljne regulacije i planom razvoja turističkog konkursa. Najznačajnija parcela  na istočnoj obali jezera Palić od 8,6 hektara bila je predmet urbanističko – arhitektonsko konkursa.

 

Po završetku konkursa "Park Palić" raspolaže sa 6 najboljih idejnih rešenja koja mogu biti stavljena na raspolaganje potecijalnom investitoru, bilo iz javnog, bilo iz privatnog sektora.

DSCF5679

DSCF5664

DSCF5668

 KOMENTARI

 1. emanuel kaže:

  Da li mogu još da se pogledaju radovi? 

 2. @emanuel kaže:

  Do 13.04.2014.

  radnim danom od 16h do 20h

  vikendom od 12h do 18h

 3. Alen kaže:

  Dali ima sukob interesa ako je tim gde je sekretar za privredu grada za turizam dobije nagradu???

 4. dr,no kaže:

  Ahh,uvijek ista ekipa .komunisti , reformist,demokrati , liberali ,SNS kooperanti -Krstići ,Peići ,Đunđerski itd poput kameleona …nikad kraja istim facama.

OSTAVITE KOMENTAR