Izložba savremenog hrvatskog nakita

Moderna galerija Likovni susret Subotica

08.04. – 25.04.2010.

„SUVREMENI HRVATSKI NAKIT“

U Salonu Moderne galerije Likovni susret Subotica 08. aprila 2010. godine u 19 sati biće otvorena izložba „Suvremeni hrvatski nakit“. Izložba se realizuje u saradnji sa Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Subotici a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

“Za ovu izložbu odabrano je 16 autora čije je likovno djelovanje kontinuirano i usmjereno na likovnu disciplinu umjetničkoga nakita. Zajednički ih karakterizira sloboda kombinacija materijala i isprepletenost urbanoga i tradicijskoga; fluktuacija između salonskoga-intimnoga i prostranstva prirode dala je prostor za mogućnost ugrađivanja asocijativnoga materijala. . . .

Nakit kao likovni fenomen prati čovječanstvo tisućljećima bez obzira na paralele i meridijane Zemlje, kulture, kontinente, civilizaciju; nakitom se upoznaju ne samo estetski kriteriji vremena, nego se njime može i dekodirati status čovjeka u njegovom okružju, odrediti pojavnost i htijenje uspostave specifične komukacije koja se putem nakita i realizira. Ne postoji civilizacija gdje nakit nije inkorporiran u način života, umjetničkoga djelovanja. . . .

Realizacija ove izložbe zahvaljujući poticaju Ministarstva kulture Republike Hrvatske po prvi put će predstaviti na okupu umjetnike koji imaju svaki zasebno izlagačku djelatnost u zemlji i inozemstvu, ali ovim zajedničkim nastupom želi se ukazati na nakit kao umjetničku djelatnost koja korespondira sa svim umjetničkim postulatima kao i ostalo likovno stvaralaštvo. “ (Ariana Kralj u predgovoru kataloga)

Izložbu će otvoriti generalna konzulica Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici mr. Ljerka Alajbeg i direktorica Likovnog susreta Olga Šram

Slika

Slika

SlikaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: