Izložba “Subotica- Grad kupatila”

U Subotici je avgusta 2014. po prvi put održana likovna kolonija VATA (Susret vojvođanskih stvaralaca), u organizaciji grupe Ctrl-V i udruženja „Oštorka”. Cilj susreta je bio da oživi konstruktivni ambijent nekadašnjih vojvođanskih kolonija, da okupi mlade vojvođanske umetnike koji trenutno žive u najrazličitijim delovima sveta, da ih poveže sa domaćim stvaraocima i tako doprinese formiranju zajednice mladih likovnih umetnika. U sklopu zajedničkih aktivnosti, stvaraoci su postavili cilj umetničke obrade pojedinih aktuelnih tema. Tema najnovijeg susreta je „Subotica – grad kupatila”. Proteklih godina Subotica i njena okolina su bili svedoci više negativnih događaja, koji su doveli do nazadovanja nekadašnje kupališne kulture na ovim prostorima. Posebno se ističu primeri propadanja Fekete kupatila, rušenja Hajzlerovog kupatila, betonske konstrukcije „zatvorenog bazena u izgradnji” u Dudovoj šumi, stanja kabina na palićkom muškom štrandu, i posebno kvaliteta vode u Palićkom jezeru, nepogodnoj za kupanje.

izlozba
Na ovoj izložbi je postavljen izbor iz radova učesnika na ovu temu. U središtu koncepcije je Kraken – izveden iz legende o palićkoj nemani – koji nemilosrdno ruši sve objekte koji mu se nađu na putu.

Učesnici: Virag Đurkovič, Edvard Molnar, Endre Kiš, Ema Pešti, Geza Ric, Mikloš Šoltiš, Eva Sabo Barna i Valentin Varga.

 

Otvaranje izložbe  petak 10. april 2015. godine u 19.00 časova

Klein House social bar and art gallery   Štrosmajerova 9 Subotica

Izložba "Subotica- Grad kupatila"
"Grupa CTRL-V" i umetnička kolonija "VATA"KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR