Izmeštanje dalekovoda teče po planu

U toku su radovi na izmeštanju dalekovoda na obilaznici oko Subotice. Radovi se obavljaju na izmeštanju 400 kV stuba čiji provodnici prelaze preko obilaznice, što je do sada navođeno kao prepreka pri nastavku radova. Kako su izvođači radova "Energomontaža" objasnili treba da podignu visinu provodnika tako da pri temperaturi od 80 stepeni bude na visini od 13,32 metra iznad puta, što predstavlja dovoljno odstojanje pri kom ne može doći do zemljospoja. Rekonstrukcija stuba naponskog nivoa 400 kV će se završiti do 8. aprila kako je i najavljeno, a onda ostaje još šest stubova naponskog nivoa 110 kV na dve lokacije duž Y kraka, koji bi trebalo da se izmeste na jesen.

Srodne vesti:
Počelo izmeštanje dalekovoda na obilaznici
Eh taj Tesla

Slika

Slika

Slika

SlikaKOMENTARI

 1. lena kaže:

  Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić danas je obišao radove na podizanju dalekovoda kod Bikovačke petlje “ipsilon“ kraka na Koridoru 10. Radnici beogradske „Energomontaže“ privode kraju radove na interkonektivnom 400 kV dalekovodu iznad trase auto-puta koji je pre tri dana isključen iz elektroenergetskog sistema.

  -Radovi vredni 14 miliona dinara teku po planu i planiramo da ih završimo sutra. Pravilnikom o sigurnosti visina voda treba da iznosi devet metara, a glavnim projektom je predviđeno da nakon adaptacije provodnici budu na visini 13,3 metra od puta, rekao je Predrag Živković, rukovodilac gradilišta iz „Energomontaže“ iz Beograda.

  Iako je reč o aktivnosti „Koridora 10“, lokalna samouprava čini sve da otkloni administrativne i druge prepreke koje se mogu naći na realizaciji „ipsilon“ kraka, tvrdi gradonačelnik Saša Vučinić.

  -Očekujem da ćemo naredne nedelje rešiti problem sa salašom Farkaš, što je uz problem podizanja dalekovoda u dosadašnjim aktivnostima predstavljalo najveću prepreku. Grad Subotica će se potruditi da i u narednom periodu pruži svu pomoć u otklanjanju administrativnih prepreka kako bi što pre došlo do asfaltiranja na „ispilon kraku“ koji je za saobraćaj u gradu od životne važnosti, rekao je Vučinić.

  saopštenje od Kancelarije za medije

 2. glibavi kaže:

  E ako je gradonacelnik obisao, onda nema sta da brinemo. Jel ste mu rekli u sta da gleda dok obilazi?

 3. pera zdera kaže:

  Rekli su mu da trazi laste po nebu da pa zaustavi pogled kad vidi da ona stoji u vazduhu. Jedino pametno sto je mogao tamo da radi je da radnicima donese vodu.

 4. Nevidljivi kaže:

  Video sam lepe slike te radne posete na jednom subotickom sajtu. I zapazih direktora radio DSubotice. Sad mi je mnogo lakse, kad je i on obisao gradiliste. Verovatno je negde u blizini bilo slavlje sa nekom klopom.

 5. onako usput kaže:

  A da Sasko umesto da gleda izmestanje dalekovoda, izmesti sebe iz gradonacelnikove fotelje!

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: