Izručen masovni ubica

Josip Vujić (45) iz Stare Moravice kod Bačke Topole, koji je sredinom 90-ih godina u Subotici i okolini ubio osam ljudi, izručen je Srbiji i nalazi se u Okružnom zatvoru u Subotici, prenosi „Blic“.

.

Josip Vujić u Mađarskoj je bio 15 godina u zatvoru. Vujić je u Mađarskoj odslužio kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva taksiste nedaleko od grada Baje. Vujić je 1997. u odsustvu osuđen na smrtnu kaznu u Okružnom sudu u Subotici, ali je ona u međuvremenu ukinuta pa se očekuje ponavljanje sudskog procesa. Svoj krvavi pir Vujić je započeo u selu Pačir, na putu između Bajmoka i Stare Moravice, gde je na spavanju ubio i opljačkao Veru Mašić, medicinsku sestru iz ovog malog bačkog sela.

.

– Posle toga, pritajio se na nekoliko dana, da bi potom, jednog jutra, nedaleko od Železničke stanice u Subotici angažovao taksistu Zorana Budimčevića, da ga vozi na nekoliko lokacija kako bi obavio neke poslove. Kada mu više nije trebao, na periferiji grada ga je hladnokrvno ubio i njegov automobil ostavio nedaleko od obližnje deponije. Slično je prošao i drugi taksista, Marko Vukelić, kome je nakon ubistva iz vatrenog oružja, oduzeo automobil i uputio se ka Bajmoku. Tada je već bila alarmirana policija iz svih delova Srbije i postavljane su barikade svuda oko grada, ali ubica je uspevao da ih izbegne – priča izvor „Blica“ blizak tadašnjoj istrazi.

.

Na izlazu iz Subotice, nedaleko od naselja Aleksandrovo, počinjen je još jedan zločin, naočigled žrtvine supruge i maloletnog deteta.

.

Vozeći svoj automobil, Jordan Stojanović iz Makedonije je zakačio vozilo kojim je upravljao Vujić. Obojica su potom stali i izašli iz kola. Vujić je bez i jedne reči izvukao pištolj i upucao nesrećnog Makedonca u glavu. Sa zločinima je nastavio u Bajmoku, gde je u razmaku od nekoliko dana prvo ubio i opljačkao dve starice, sestre Nedeljku i Mariju Tomić, a potom i bračni par Savu i Anu Vukelić. Ova ubistva su počinjena sekirom, zbog čega je Vujić i dobio nadimak „Joso sekira“.

.

U tom periodu, među Subotičane se uvukao veliki strah, pa je većina, čim padne prvi mrak zaključavala vrata i ostajali u svojim kućama. Grad i okolina bili su prepuni policije, ali je Vujić, ipak, uspeo da izbegne barikade i pobegne u Mađarsku. Po sličnom scenariju kao u Subotici, nedaleko od mađarskog grada Baje, Vujić ubija još jednog taksistu. Međutim, tamošnja policija brzo je reagovala i uhapsila ubicu, koji je nedugo zatim osuđen na 15 godina zatvora, što je i odslužio.

.

Izvor: BlicKOMENTARI

 1. Markes kaže:

  Josip Vujić je smešten u Okružnom sudu u Subotici, gde čeka novo suđenje.
  – Dodeljen mu je advokat po službenoj dužnosti, koji je odmah zatražio ponavljanje sudskog postupka. Za sada, ne može da se govori o eventualnom tačnom datumu novog suđenja, ali već sada je izvesno da će to biti jedan od najkomplikovanijih sudskih procesa u Srbiji – kaže izvor „Blica“ iz Višeg suda u Subotici.

 2. lena kaže:

  Josip Vujić zvani "Bokser" je 29.marta izručen Srbiji i od tada se nalazi u Okružnom zatvoru u Subotici. Pravi motivi za svirepa ubistva koja je počinio nikada nisu utvrđeni. Tada, 1995.godine se dosta govorilo da kada je bio u logoru "Janka pusta" da je Vujića vrbovala hrvatska obaveštajna služba i da je imao zadatak da unese nemir u Bajmok i nagna stanovnike na osvetu. Navodno sve je to planirano pred "Bljesak", jedan od najgorih ubistava Srba u Hrvatskoj, kako bi se međunarodnoj javnosti "zamazale oči". Ovo su podaci iz veo bliskih policijskih izvora od 1995. godine, kada je Vujić ubio osmoro ljudi. Šta je bio pravi motiv za ubistva policija nikada nije objavila.

 3. lala iz backe kaže:

  za ovakvog monstruma je samo metak u celenku, sve drugo je ruganje porodicama nevinih zrtava …

 4. TT kaže:

  Pobegao iz sudnice sipao u oči prašinu čuvaru, pobegao u Mađarsku pa se vratio da krvavi pir nastavi. Ubijao nedužne ljude jer je to terorističko zverstvo.Kada je Jordana (Srbin iz Srbije ževeo u Beču) ubio pred očima troje male dece i žene prilazi da ih sve pobije, zaglavljuje se metak jer je zlotvor stavio prigušivač. Seda u taksi od nesretnog ubijenog taksiste i pokušava da ih izgura sa puta. Narod se zaustavlja ali niko nije prišao, odlazi dalje i ubija još jednog taksistu i beži u Mađarsku. Nesretni Jordan prvi put dovodio blizančiće od 8meseci i malo starijeg sinčića od 3godine u Srbiju da obiđe šlogiranog oca. Kada je zlotvor dao izjavu što ubi nedužnog čoveka rekao da imao nameru da ih sve pobije jer mu se svidele strane tablice na opel askoni. Taj monstrum ne treba da živi niti jedan dan.

 5. Milan kaže:

  Dobar covek znam ga licno

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: