Izveštaj sa gradilišta 17.01.2010.

Za danas izveštaj sa gradilišta na Prozivci.

Pogled na gradilišta Profita u Matije Gubca i zgrada MD inženjeringa u istoj ulici.

Slika

Razvoj-Janićev sportsko poslovni centar.

Slika

Preko puta tog centra, u izgradnji su par parking mesta samo što ne znam da li je investitor JP Parking ili to Razvoj-Janić gradi za potrebe centra.

Slika

DG zgrada u Blaška Rajića

SlikaKOMENTARI

 1. Lansky kaže:
  djomla napisao:Za danas izveštaj sa gradilišta na Prozivci.

  Pogled na gradilišta Profita u Matije Gubca i zgrada MD inženjeringa u istoj ulici.

  Da li je zgrada koja se gradi, na novoj regulacionoj liniji?Onda ovoj susednoj koja gleda na drugu ulicu,ugao čini slepi zabat,što znači da ova žuta kućica ostaje na ćošku još sto godina.

  Parking kod Janića mislim da gradi JP Parking za potrebe -Janića.Slična situacija je bila u ulici Nikole Kujundžića (iza Katedrale).Cela strana ulice je dobila niz novih zgrada ali ne i parking mesta koliko je propisano da investitor napravi.Tako su vozači parkirali i u susednu ulicu Jožefa Atile,ispred privatnih kuća.Kako su se vlasnici kuća unervozili zbog toga,JP Parking je brže bolje uredio parking duž te ulice tako da to nije stiglo u javnost.

 2. djomla kaže:
  Da li je zgrada koja se gradi, na novoj regulacionoj liniji?Onda ovoj susednoj koja gleda na drugu ulicu,ugao čini slepi zabat,što znači da ova žuta kućica ostaje na ćošku još sto godina.

  Po detaljnom regulacionom planu za ovo područije, žuta kuća na uglu Blaška Rajića i Matije Gubca se nalazi na samoj raskrsnici (kružnom toku) i na njenom mestu nije dozvoljena gradnja. Nove zgrade se u potpunosti uklapaju sa regulacionim planom što se može videti na donjoj slici.

  Slika

  Tamno plavom je uokvirena žuta kuća na uglu.
  Drugiom rečima veoma je izvesno da će taj ćošak proći kao ćošak na uglu Zrnjiskog i Sanske, na čijem se uglu do pre par godina nalazila kuća van regulacione linije i od nje nisi mogao sagraditi ni najobičniju stazu za pešake.

  Pozitivna stvar je ta što je dozvoljena gradnja zgrade na tom uglu. Ako bolje pogledaš vidiš da zgrada u Matije Gubca ima jedan deo isturen i taj deo treba da se spoji sa bočnim delom zgrade u Blaška Rajića lamelom u obliku slova L koja će biti na uglu raskrsnice. Ta zgrada će biti uskla, pa neće sadržati veliki broj stanova što će dodatno otežati kupovinu kuće jer se investitorima gradnja ne isplati.

 3. djomla kaže:

  Da nastavim gde saj 17. stao.

  Zgrada u Jo Lajoša

  Slika

  Zgrada u Sonje Marinković

  Slika

  Zgrada u Prvomajskoj

  Slika

  Slika

  Zgrada u Dragiše Mišović

  Slika

 4. nemanja kaže:

  Samo da prijavim grešku…..parking preko puta sportskog centra izvodi firma razvoj -janic….jkp ne znam da je igde u gradu napravio parking(napravio niti finansirao)….da nebi doslo do zabune,gradjevinska preduzeca ako nemaju gde da naprave parking mesta placaju opstini da ona negde na drugom mestu prave….parkinge izvode izvodjaci objekta ili uglavnom,vojput ili komgrad

  mislim da sam uspeo malo da razjasnim neke stvari da nebi doslo do zabune

 5. djomla kaže:

  Hvala na ispravci. Znači slična je situacija kao i sa parkinzima kod njihove nove zgrade u Blačka Rajića.

 6. nemanja kaže:

  Kod nove zgrade u Blaska Rajica 11(razvoj-janic) je napravljeno preko 100 parking mesta….investitor i izvodjac razvoj-janic
  a sto se tice ostalih koji nisu napravili parking mesta mozda nisu imali gde da naprave, u tom slucaju se placa svako parking mesto koje nedostaje opstini i ona bi trebala da napravi na drugom mestu gde moze,i ako sam ja u toj situaciji skeptki jer mislim da se nigde ne naprave…..ovim sam hteo da skinem teret sa investitora jer su oni stalno na tapetu dok bi trebala druga strana…..
  mogla bi da se otvori stranica vezana za usvajanje plana za izgradnju centra 1 jer se to usvaja duze od godinu dana….
  pozzz

 7. coyote kaže:

  I mene interesuje taj plan!

 8. djomla kaže:

  Plan detalje regulacije za centar grada zona 1 možete videti na:

  viewtopic.php?f=40&t=58

 9. Markes kaže:

  Slika

  Ako smem da kazem, objekat je ruzan i ne treba da stoji tu. Oni koji zive u zgradi iza, ne vide ništa sem tog sivog plastičnog zida koji ima je par metara od prozora. Isti ti su na stotinak metara dalje napravili zgradu tako da sa balkona te zgrade možeš komšiji u zgradi preko, u stan ući. Sramota.

 10. djomla kaže:

  Ne možete da krivite investitora jer gradi. On gradi u granicama koji mu prepiše detaljni urbanistički plan za to naselje. Ako niste upoznati, ljudi koji planiraju izgled grada iz Zavoda za urbanizam su tu predpostavili objekat još pre par godina. Kasnije je Direkcija za izgradnju grada, taj plac dala na licitaciju i Razvoj Janić je dobio plac sa obavezom da na njemu u određenom roku sagradi planom predviđeni sadržaj, što oni i čine. Ista situacija je i sa objektom u Blaška Rajića o kome ti pišeš.

  Drugo, investioru je dato na volju da odluči o samom izgledu objekta i materijalu koji će da koristi pri izgradnji. Da li je ružan ili ne to je ipak subjektivno mišljenje svakog pojedinca.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 61 = 66

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: