Ја теби војводо, ти мени сердаре !

Приликом доношења буџета града Суботице за 2019 годину видели смо како нам све иде као по лоју. А да ли је све тако? Процват суботичке привреде која обилато пуни буџет је све само не истина. Највећи прилив пара је из Покрајинског и Републичког буџета. А зашто је то баш тако, треба да се запитају грађани Суботице? Чињеница је да је град задњих година оронуо и као такав има потребе за многим улагањима и великим  инфраструктурним радовима. Локална суботичка власт је разрадила системе корупције до савршенства. Све је у оквиру закона а паре се увелико извлаче . Како другачије објаснити чињеницу да је тешко наћи јавну набавку која са собом не носи сумњу на корупцију али која је умешно покривена са папирима.

А колика је брига за грађане Суботице види се и по самом буџету. Пред крај године одобрили су повећање цена топлане, аутобуског превоза,воде а у буџету за 2019 годину и нове намете кроз повећања градских такси без икаквог ваљаног и оправданог  разлога за то. Да се на тим оптерећењима грађана неће стати је и одлука о броју запослених радника у градској кући  којих сада има 284. За град Суботицу, Република је одредила да може да има максимално 314 запослених. И нема никакве сумње да ће они ту одлуку испоштовати у смислу запослења још чланова владајуће коалиције. Наравно и то ће да плате грађани Суботице.

Колика је брига за грађане Суботице, а посебно за оне категорије које су на ивици  беде, инвалидна лица, лечење тешко оболеле деце показују издвојена средства у буџету за те намене. За лечење тешко оболеле деце је издвојено 1.9 милиона динара, а за новогодишњу расвету за украшавање града за дочек 2019 године 2.5 милиона. Наравно и та јавна набавка наводи на корупцију, јер је у понуди тражена украсна кугла која је од тачно одређеног произвођача ,тачно одређених димензија и тежине, електричне снаге …Све само да онај коме је намењен посао тај и добије.

За  Двери Суботице овај и овакав буџет је резултат планског пљачкања грађана Суботице и Србије кроз инфраструктурне пројекте у Суботици. Грађани Суботице ће само бити искоришћени за ту пљачку а одговорни ће уживати у својој увећаној  личној имовини.KOMENTARI

 1. Lebara kaže:

  Ovi pucaju od postenja,uclanicu se da vidim to savrsenstvo.

 2. avet kaže:

  @Lebara
  Sad da li su pošteni ili nisu, savršeni ili ne, to je jedna stvar, ali treba znati da se nalaze u opoziciji i ona bi trebala da kritikuje sve što primeti da po njihovom mišljenju vlast ne radi onako kako bi valjalo.
  Trenutno, Dveri upravo to rade, kritikuju, na osnovu svojih opažanja, prikupljenih podataka, ličnih sumnji i najverovatnije sa nekim debelim razlogom.

 3. Starosedelac kaže:

  Jeste briga za građane, i to velika, samo ne za sve, tu privilegiju imaju odabrani. Vidite, prošetajte gradom, vidite ko ne radi nigde, a svaki dan visi po kafićima, piju kafe i druga pića, dangubeći. Dobro, neki od njih su špijuni i doušnici, oni prate ko nije dobar, a ostatak su ili botovi, ili zaposleni u nekoj od državnih firmi. Znam ko im pravi sendviče

 4. Janos kaže:

  Neverovatna letargija gradjana na sve ociglednije bogacenje gradske vrhuske i njima blizih.Oni koji bi po zakonu trebalo odavno da reaguju to ne rade,vec naprotiv sa ucestvuju u pljacki drzave i gradjana.Na delu je opsta otimacina.

 5. Rax kaže:

  Dveri su jedina opozicija u srbiji.ne znam da li su iskreni,ja ih ne mogu podrzati,ali su jedini koji se cuju. Cudno je da se drugi nikada ne oglase, da li su dveri jedini, koji dobiju medijski prostor ili ovi drugi i ne znaju sta da kazu ili mozda njima ovo i ne smeta.

 6. Bohoc kaže:

  @Lebara – Dobro. I kad se učlaniš u tu moćnu družinu, šta ćete onda vas dvoje-troje članova da radite? 🙂

 7. Стеван kaže:

  .Што се тиче пројеката о којима причате једино искрено има подршку од Мировића и само од покрајинске владе који је исто Милогорац.У Београду сад други ветрови дувају кад је у питању однос према њима.Према томе по смени креће се са реализацијом.Двери наставите ту лоповску банду да отварате даље.

 8. Istina... kaže:

  Svi su isti. Zar ne beše “I posle Tita Tito”!? Sluge Cionista Hazara komunisti jašu konstantno. Eno ih, u “Titogradu” mu vraćaju spomenik, uskoro će i naziv grada.

OSTAVITE KOMENTAR