Jahanje od severa Vojvodine do Hercegovine

Jahačka staza koja se proteže od Vojvodine do Hercegovine duga 500 kilometara otvorena je u Subotici, saopštio je Savet za regionalnu saradnju (RCC).

Najnovija turistička atrakcija Zapadnog Balkana obuhvataće 52 domaćinstva i konjička kluba, od Vojvodine na severu do Hercegovine na jugu, koji će na taj način postati deo lanca regionalnog turizma.

Jahačka staza koja se proteže od Vojvodine do Hercegovine duga 500 kilometara otvorena je u Subotici, saopštio je Savet za regionalnu saradnju (RCC).

Najnovija turistička atrakcija Zapadnog Balkana obuhvataće 52 domaćinstva i konjička kluba, od Vojvodine na severu do Hercegovine na jugu, koji će na taj način postati deo lanca regionalnog turizma.

„Konjički turizam jedan je od najpopularniji oblika avanturističkog turizma, a na Jugoistočnu Evropu se proširio osamdesetih godina, međutim do sada nije imao regionalnu dimenziju na Zapadnom Balkanu“, rekla je Snježana Derviškadić, vođa projektnog tima za razvoj i promociju turizma pri RCC.

Na stazi će tokom dana biti organizovana konjička avantura kroz prirodu, dok će večeri biti za odmor i upoznavanje sa lokalnom kulturom i načinom života.

„Nadamo se da će ova regionalna ruta doprineti, ne samo dovođenju većeg broja turista u region, već i popularizaciji jahanja na Zapadnom Balkanu“, rekla je Izabel Lanji Hnis, predsednica Fonda turistički klaster mikroregije Subotica-Palić.

Stazu je osmislio Fond turistički klaster mikroregije Subotica-Palić, a finansira Evropska unija.

 

Izvor: Beta

Foto: PixabayKOMENTARI

 1. Starosedelac kaže:

  Došli Ćirom otišli na konjima.Dokaz da se istorija ponavlja.

 2. Adrijana kaže:

  Divno

 3. Josip kaže:

  Prelepo, koji su uslovi, kolika cena?

 4. Jasno kao dan kaže:

  Još jedna teška budalaština koja promoviše propalu Jugoslaviju, tamnicu naroda.

 5. Borisav kaže:

  Sjajna ideja 🙂

 6. Indijanac kaže:

  Baš fino.
  Onda znači duž regionalnih puteva, pored biciklističkih staza ćemo napokon imati i staze namenjene samo za jahanje na konjima.
  Jer, ne bi bilo lepo izgaziti nečiju oranicu, pogotovo ako je već zasađena nekom poljoprivrednom kulturom.

 7. Pony - express kaže:

  Mozda bi bilo zgodno da jahaci (i jahacice) preuzmu na sebe i prenosenje poste, na celoj duzini od 500 km. To bi sigurno znacajno podiglo i poboljsalo kvalitet postanskih usluga.

 8. hugo grocijus kaže:

  čitajući sve ovo, ispada da u ovoj zemlji i nema nikakvih problema, osim onog, kako se zabavljati.
  slažem se sa ostalima – jahanje zahteva staze za jahanje, ili barem prohodne deonice – nikako asfalt, verovatno poguban za konjska kopita.
  uostalom, zar su drugi aspekti klasičnog turizma toliko iskorišćeni, da moramo razmišljati o ovom ekscentričnom vidu rekreacije.

 9. zozon kaže:

  @Hugo grocijus
  Evo ga još jedan negativac koji se protivi svemu i svačemu. Kada bi se provozao bar jednom tom rutom od Subotice do npr. Trebinja video bi predele pune prirodnih lepota a preći taj put na konju je nešto predivno.

 10. X-MEN kaže:

  @ straoseledac
  A od koga si ti to stariji ovde , to jest starosediš tu ? Da tvoji nisu bili živeli na Paliću u sojenicama ovde pre…5000 god ? Ne prdi !

 11. zozon kaže:

  @starosedelac
  Da nisi ti postao od ameba. A taj nick ti baš dobro pristaje jer sem sedenja i lupetanja po društvenim mrežama i raznim sajtovima poput ovoga ništa drugo ni ne radiš. Uradi nešto od svog života. Mada, znam nije lako sada kada si potrošio sve što si nasledio od raznih stričeva, tetka i inih raditi bilo šta, nisi ti to navikao.

 12. Pet miliona od jednog kaže:

  @Zozon – naravno da smo “svi došli”, neko pre neko kasnije. Ali, oni koji su došli pre, (za vreme ameba ili dinosaurusa), zato se nazivaju starosedeoci. “Jeb`o te voz koji te don`o”, kaže Balašević – pa i taj voz (prugu) je neko morao da napravi da bi neko mogao da dođe njime! Ne?

OSTAVITE KOMENTAR