Japan pomaže prevenciju raka dojke u Subotici

Predstavnici Ministarstva zdravlja i ambasade Japana u Beogradu posetiće danas Opštu bolnicu u Subotici, koja je u okviru projekta  „Unapređenje skrininga i prevencije raka dojke u Republici Srbiji“ od Japana dobila opremu u vrednosti od 70 hiljada evra.

 

Subotičku bolnicu posetiće pomoćnik ministra zdravlja Petar Bulat, pokrajnski sekretar za zdravstvo Atila Čengeri i sekretar za lokalnu samoupravu Tomislav Stantić, kao i drugi sekretar u ambasadi Japana Noriaki Abe, navedeno je u saopštenju Ministarstva zdravlja.

 

Bolnica u Subotici je zahvaljujući donaciji prijateljskog Japana dobila analogni mamograf, komoru za suvo razvijanje filmova, jedan negatoskop i CR sistem, dok je za još 38 zdravstvenih ustanova u Srbiji namenjeno ukupno dva digitalna i 30 analognih mamografa.

Projekat će biti realziovan do kraja ove godine, u cilju unapređivanaju zdravstvenog sistema u Srbiji i implementacije Nacionalnog programa „Srbija protiv raka“.

 

Ukupna vrednost projekta je oko 5,8 miliona evra, navedeno je u saopštenju.KOMENTARI

 1. dasHHa kaže:

  Tako to rade razvijene zemlje. Podele opremu pa im se vrednost ulozenog i zarada akumuliraju kroz servis, odrzavanje i ostali materijal potreban za rad.

 2. Svetlana kaže:

  Retoričko pitanje:
  Koliko će se čekati na pregled? 6-10 meseci?
  Prevencija, hahaha, plati i eto prevencije, u suprotnom možeš da se raspadneš dok dočekaš termin.
   

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: