Jaroslav Černi radi projekte čišćenja

D.o.o. “Park Palić” izabrao je Institut za vodoprivredu “Jaroslav Černi” iz Beograda za izradu tehničke dokumentacije za potrebe čišćenja i remedijacije mulja iz jezera Palić. Izrada ove tehničke dokumentacije je neophodan preduslov za otpočinjanje samog čišćenja jezera. Ugovorena vrednost usluge iznosi 24.780.000, rok za izradu dokumentacije je 190 dana.

Slika

– Ugovorom je predvidjeno da Insitut izradi Studiju opravdanosti sa idejnim projektom čišćenja i remedijacije mulja iz jezera Palić, Studije o proceni uticaja na životnu sredinu čišćenja i remedijacije mulja iz jezera Palić, Studije o proceni uticaja na životnu sredinu sanacije i dogradnje odušnog kanala, kao i Glavnog projekta sanacije i dogradnje odušnog kanala i projekta izgradnje kaseta za odlaganje i remedijaciju mulja iz jezera Palić – navodi se u saopštenju preduzeća “Park Palić”.KOMENTARI

 1. Evica kaže:

  Kada je potpisan ugovor ?… ili ti …Od kada teče rok izrade projekta? 24. decembar 2010. – datum objave ove vesti ili …?

 2. djomla kaže:

  Ugovor jos nije potpisan nego je Jaroslav Ceni izabran posto je zalbeni rok prosao, bez zalbi. Ali shvatite to kao leto.

 3. Beli kaže:

  Ne iznenađuje me odluka nadležnih jer je jednom inst. Jaroslav Černi već pokazao svoju sposobnost prilagođavanja izveštaja datim prilikama. Drugim rečima , oćutao je postojanje kontaminiranig mulja i "ladno" pokušao da poturi neiskrene podatke . Poznavaoci prilika su reagovali , no sada se vidi , očito džabe. Jači ker …

  Za ove pare i one , plaćene za prijašnji nastup instituta ,moglo se davno završiti odmuljivanje. Da , ali bi se onda zaokružila investicija pa se ne bi moglo više sipati u ovu vreću , morala bi se otvoriti druga . Sreća da smo mi nebeski narod pa nam pare padaju sa neba!!!

  Ako je ovo znak da se konačno shvata situacija i prednost daje uređenju vodenih površina jezera prije svega , podnećemo mi i jedan institut " dobrih namera " !

 4. djomla kaže:

  Ima više mišljenja na tu temu odmuljivanja. Po jednima se odma može krenuti u akciju a po drugima je potrebno prvo uraditi kompletan projekat. Razlika je u obimu predviđenih radova, a samim tim i dokumentaciji.

  Izmuljivanje Palića hidrauličnim putem

  Da li će se krenuti sa čišćenjem jezera na proleće?

  Ajde još ste vi i upućeni u svu tu priču i pratite je godinama, ali verujem da je građanima koji ne pridaju toliku pažnju ovoj temi, malo šta jasno.

OSTAVITE KOMENTAR