Javni poziv za gradske instruktore na Popisu 2011.

Republički zavod za statistiku objavio je javni poziv za prijavljivanje kandidata za opštinske/gradske instruktore.

 

Građani koji žele da učestvuju u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. u svojstvu opštinskog/gradskog instruktora mogu da se prijave u periodu od 5. do 31. jula isključivo popunjavanjem elektronske prijave koja je dostupna na veb adresi www.popis2011.stat.rs

 

Opšti uslovi za kandidate:

  • državljanstvo Republike Srbije
  • najmanje 18 godina starosti
  • stečeno najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju

 

 

Po isteku termina za prijavljivanje, Republički zavod za statistiku formira spiskove prijavljenih kandidata po opštinama i gradovima i dostavlja ih popisnim komisijama.

 

U slučaju većeg broja prijavljenih kandidata od potrebnog broja instruktora kandidati se rangiraju prema ostvarenom broju bodova, pri čemu prednost imaju kandidati sa višim nivoom obrazovanja, matičari, šefovi mesnih kancelarija, sekretari mesnih zajednica, rukovodioci opštinskih stručnih službi, geodete zaposlene u službama za katastar nepokretnosti, statističari, anketari i statistički saradnici koji su u prethodne tri godine učestvovali u statističkim istraživanjima Republičkog zavoda za statistiku, kao i nezaposlena lica prijavljena Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

 

Spiskovi kandidata koji su izabrani za obuku biće objavljeni najkasnije do 10. avgusta 2011. godine u prostorijama popisnih komisija u opštinama i gradovima.

 

Trodnevna instruktaža za kandidate koji su ušli u uži izbor i koji su podneli svu traženu dokumentaciju organizuje se u periodu od 12. do 14. ili od 15. do 17. septembra.

 

Kandidati za opštinske/gradske instruktore koji ne budu ušli u uži izbor mogu konkurisati za rad u popisu u svojstvu popisivača.

 

Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače biće objavljen u sredstvima javnog informisanja najkasnije do 5. avgusta 2011. godine. Kandidati će se prijavljivati lično u prostorijama popisnih komisija u opštinama u kojima stanuju u periodu od 15. do 19. avgusta.
KOMENTARI

  1. Maja kaže:

    Koja je uloga instruktora u ovom slucaju?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 82 = 87

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: