"Jazzik"-festival koji ne treba propustiti

Grupa entuzijasta i zaljubljenika u jazz muziku, odlučila je da veruje u ideju da se uz jaku volju, veru i ulaganje pozitivne energije može ostvariti davni san da Subotica dobije jazz festival.

Slika

„Ne samo zbog toga što je Subotica grad koji zaslužuje da ima ovakvu manifestaciju, već i zato što u njemu još uvek ima pravih fanova, i dobrih muzičara kao i potencijala za edukaciju mladih, krenuli smo u njegovu realizaciju“ – priča izvršni producent festivala Sanja Bunford, direktorka „UP&UP“ društva za konsalting i menadžment i organizaciju kulturno-umetničkih događaja.

Slika___Slika
Johannes Enders i Harcsa Veronika, izvođači koje će publika u Subotici imati prilike da pozdravi.

„Iako u vreme velike krize započinjanje ovakvog projekta od nule i bez unapred obezbeđenih sredstava deluje, i činjenica jeste, velika ludost, pozitivna energija dovela nas je do mnogih dobrih ljudi koji nam pomažu da naša ideja zaživi. Izuzetno nam je drago zbog neverovatno pozitivne energije i podrške koju imamo kako od naših sugrađana tako i od drugih jazz festivala i u Srbiji i u inostranstvu. Dobar je osećaj znati, da ima još mnogo onih koji dele naše želje da se pokrene ova manifestcija. To i jeste naš ovogodišnji cilj – pokrenuti je, i taj cilj je, na radost mnogih, sada već izvesno ostvaren, zahvaljujući poršci ambasade i konzulata Republike Mađarske i prijatelja festivala od kojih posebno treba istaći Čikoš štampariju, Ormešter Secutrity Service, Elitte Palić, Jana i Mivela vodu, knjižaru Plato Book, RTV Yu Eco, Koralšped, Galeriju Izlog, Craft marketing, WOW vinariju, Dinoviziju, Creative Line, Sax Caffe, Jeger… a to je osnova za njegov dalji razvoj i ostvarenje daljih ciljeva koji se odnose kako na kvalitet sadržaja, tako i na sam plasman festivala, ali i onih koje će festival plasirati… Uz podrške koje očekujemo od grada Subotice, Ministarstva kulture, i pokrajinskog sekretarijata kulture, Jazzik će ove godine biti u mogućnosti da spoji umetnike iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Austrije, Nemačke i Italije. Narednih godina, nadamo se, Jazzik će se još više razvijati u pravcu sjedinjavanja svih onih koji razumeju jezik džeza iz raznih zemalja, sa raznih kontinenata, pa ćemo tako u Subotici imati prilike da uživamo i učimo od evropski i svetskih poznatih džezera, ali i da promovišemo mlade, nadarene i perspektivne umetnike“- ističe Sanja Bunford.

Slika___Slika
Elvi Stanic – Jazz Ex Tempore i Bunford Gabor – Yupika QUintet

Planirani program koji je naveden predložio je umetnicki savet festivala na čelu sa Bunford Gaborom i savetnikom Horvat Zoltanom i biće potvrđen zvanično početkom aprila, kada konačno bude zaključen budžet kojim ove godine raspolaže „Jazzik“ festival.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: