"Jazzik"-festival koji ne treba propustiti

Grupa entuzijasta i zaljubljenika u jazz muziku, odlučila je da veruje u ideju da se uz jaku volju, veru i ulaganje pozitivne energije može ostvariti davni san da Subotica dobije jazz festival.

Slika

„Ne samo zbog toga što je Subotica grad koji zaslužuje da ima ovakvu manifestaciju, već i zato što u njemu još uvek ima pravih fanova, i dobrih muzičara kao i potencijala za edukaciju mladih, krenuli smo u njegovu realizaciju“ – priča izvršni producent festivala Sanja Bunford, direktorka „UP&UP“ društva za konsalting i menadžment i organizaciju kulturno-umetničkih događaja.

Slika___Slika
Johannes Enders i Harcsa Veronika, izvođači koje će publika u Subotici imati prilike da pozdravi.

„Iako u vreme velike krize započinjanje ovakvog projekta od nule i bez unapred obezbeđenih sredstava deluje, i činjenica jeste, velika ludost, pozitivna energija dovela nas je do mnogih dobrih ljudi koji nam pomažu da naša ideja zaživi. Izuzetno nam je drago zbog neverovatno pozitivne energije i podrške koju imamo kako od naših sugrađana tako i od drugih jazz festivala i u Srbiji i u inostranstvu. Dobar je osećaj znati, da ima još mnogo onih koji dele naše želje da se pokrene ova manifestcija. To i jeste naš ovogodišnji cilj – pokrenuti je, i taj cilj je, na radost mnogih, sada već izvesno ostvaren, zahvaljujući poršci ambasade i konzulata Republike Mađarske i prijatelja festivala od kojih posebno treba istaći Čikoš štampariju, Ormešter Secutrity Service, Elitte Palić, Jana i Mivela vodu, knjižaru Plato Book, RTV Yu Eco, Koralšped, Galeriju Izlog, Craft marketing, WOW vinariju, Dinoviziju, Creative Line, Sax Caffe, Jeger… a to je osnova za njegov dalji razvoj i ostvarenje daljih ciljeva koji se odnose kako na kvalitet sadržaja, tako i na sam plasman festivala, ali i onih koje će festival plasirati… Uz podrške koje očekujemo od grada Subotice, Ministarstva kulture, i pokrajinskog sekretarijata kulture, Jazzik će ove godine biti u mogućnosti da spoji umetnike iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Austrije, Nemačke i Italije. Narednih godina, nadamo se, Jazzik će se još više razvijati u pravcu sjedinjavanja svih onih koji razumeju jezik džeza iz raznih zemalja, sa raznih kontinenata, pa ćemo tako u Subotici imati prilike da uživamo i učimo od evropski i svetskih poznatih džezera, ali i da promovišemo mlade, nadarene i perspektivne umetnike“- ističe Sanja Bunford.

Slika___Slika
Elvi Stanic – Jazz Ex Tempore i Bunford Gabor – Yupika QUintet

Planirani program koji je naveden predložio je umetnicki savet festivala na čelu sa Bunford Gaborom i savetnikom Horvat Zoltanom i biće potvrđen zvanično početkom aprila, kada konačno bude zaključen budžet kojim ove godine raspolaže „Jazzik“ festival.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 74 = 80