Jazziré 2022: Kuhn Fu (koncert)

KUHN FU
je nemačko-izraelsko-argentinsko-tursko-engleski sastav, koji nam donosi zvuke savremenog džeza, a koji opisuju kao paranoid-prog-punk-jazz!

Koncert se održava u nedelju 30. oktobra od 19.30 časova,
a mesto održavanja je Pozorište Kosztolányi Dezső u Subotici!

Dobrovoljni prilog od 300-500 dinara, je poželjan.

Dobro došli!

Više o sastavu Kuhn Fu:

Nakon stotina koncerta, hiljada pređenih kilometara, ali i pandemijske pauze koja ih je sprečila da nastupaju, Kuhn Fu su srećni što se vraćaju na binu, i da sa nama proslave 10 godina svoga rada! Pre 14 dana je izdavačka kuća Berthold records objavila njihov album „Jazz is Expensive/Live in Saalfelden“.

Vidite, ne samo da je naziv benda „kung-fuovski“, muzika Kristijana Kuna je više nego jedinstven spoj džeza i roka: ono kada se Zapa susreće sa kabareom, mesto gde su Šekspir, Breht i Monti Pajton kumovi. Neobično, zar ne?! Doći na Jazzire u nedelju, zar da?!

 

Christian Kühn ( DE ) – gitara, glas, kompozicija
Ziv Taubenfeld ( ISR ) – bas klarinet
Sofia Salvo ( ARG ) – bariton saksofon
Esat Ekincioglu ( TR ) – bas, glas
George Hadow ( UK ) – bubnjevi

https://www.youtube.com/watch?v=60R8zZdk9Gk

 

Više o Jazziré festivalu:

Od 2009. godine istrajavamo u nameri da subotičkoj publici donosimo vrhunske i neobične muzičke programe. Poetika festivala se najčešće opisuje kao putovanje kroz eksperimentalnu i improvizativnu muziku, koja ne zazire od bilo koje vrste otvorenog muzičkog dijaloga. I to do krajnjih granica. Bez kompromisa. Jer pojam interkulturalnosti nije ono što se u našem okruženju često pogrešno interpretira kao podela na jedan-dva-i-tri, jedne-druge-i-treće, sada već i četvrte, već kao širina i dostupnost kulturoloških različitosti pa i potpuno različitih umetničkih izraza na teritoriji našega grada. Mi donosimo free-jazz, improvizativnu elektro-akustičnu muziku, donosimo potpunu slobodu pred publiku. A baš sada, poslednji put ove godine. Dođite u nedelju na Jazziré.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR