Jedan pasaž (ne)čini proleće

Subotički pasaži i dvorišta u centru grada nisu bili zanimljivi investitorima i pored potencijala za koji se tvrdi da poseduju. Na prste mogu da se izbroje oni prolazi u centru grada koji su uređeni i uz to još služe kao atraktivni poslovni prostor. Centralna subotička ulica Korzo nikad nije bila u zapuštenijem stanju. Kriva je gradska uprava ali i vlasnici zgrada koji dozvoljavaju da ulazna vrata godinama stoje išvrljana, da otpada malter, da ne uklanjaju zapuštene reklame davno ugašenih firmi…

Jedan od svetlih primera je „Kafe priča“. Ovo dvorište je uređeno pod konac, jedino je utisak kvario haustor koji je musav i išaran iako su zidovi i svod ukrašeni ornamentima iz vremena kada je ta stara zgrada sazidana. Stvari se ovog proleća menjaju na bolje. Subotičko preduzeće „Moj stil 024“ radi na obnovi ovog pasaža. Zid će dobiti golupčije plavu a ukrasi će biti istaknuti belom bojom.KOMENTARI

 1. Joso kaže:

  Bravo za ideju! Kafe Prica napred !

 2. Jodža kaže:

  Svaka čast.. primer drugima.. Subotica je lep I multikulturalan grad I prioritet mora biti privlačenje turista u što većem broju..

 3. Margita kaže:

  Drago mi je da Subotica bude ljepa ,uređena kao evropski grad .Samo kad krene onda ce i drugi uređivati svoje pasaže prolaze kroz dvorišta..

 4. Marjan kaže:

  Kvalitet i efikasnost firme stil o24 je za svaku pohvalu, samo napred, a sve pohvale i za investitora.

 5. Uhapsite Albija! kaže:

  Zar ne vidite da se đubre već “potpisalo” na sveže obnovljenoj fasadi? Svi znaju ko je ta svinja i niko da mu stane na put! Neverovatno!

 6. Drug iz bezbednosti kaže:

  Problem Albija je lako resiv. Dopisite uz njegovo skrabanje – UCK i problem je brzo resen. Sa sve pretresom stana i ostalog sto uz to ide.

 7. nemi posmatrac kaže:

  Infostuda je trenutno nosioc dobrih promena u gradu. Najveci broj mladih tamo radi i sve njihove akcije su pozitivne i za dobrobit sire zajednice.

  Da je vise ovakvih firmi u gradu Subotica bi izgledala mnogo atraktivnije. Bravo.

OSTAVITE KOMENTAR