Jedan radnik Koka-Kole zaposli 13

Koka-Kola je do sada na tržište Srbije uložila više od 200 miliona evra i zapošljava 1.500 ljudi u tri proizvodna i četiri distributivna centra u zemlji.

 

"U proseku godišnje direktno i indirektno doprinosimo srpskoj ekonomiji sa 345 miliona evra, izdvajamo godišnje 69 miliona evra za lokalne nabavke, a jedno radno mesto u našoj kompaniji otvara 13 indirektnih radnih mesta u privredi", navodi se u saopštenju kompanije Koka-Kola HBC.

next

Integrisani izveštaj za 2013. godinu Koka-Kola HBC pokazuje da je ta kompanija globalno zadržala ili povećala udeo u obimu prodaje i vrednosti u svim prioritetnim kategorijama gaziranih napitaka na 20 od 24 tržišta na kojima su vršena merenja. U 15 zemalja ostvaren je rekordan udeo po obimu prodaje.

 

"Iako je neto prihod od prodaje smanjen za 2 odsto, neto prihod od prodaje kada se izuzmu kursne razlike je uvećan za 1 posto, čime je trend rasta nastavljen treću godinu zaredom. Po prvi put u istoriji grupe, ostvarena je negativna pozicija obrtnog kapitala, koji iznosi 71 milion evra, što je poboljšanje od 21 odsto u odnosu na 2012. godinu", navodi se u saopštenju.

 

Dodaje se da je relativna upotreba vode, tj. količina koja se koristi za proizvodnju jednog litra napitaka poboljšana za 23 odsto od 2004. godine. Karbonski otisak (emisije tipa 1 i 2) dodatno je smanjen za 3 odsto tokom 2013, ili za 6,4 odsto od 2004. godine. Energetska efikasnost, ili količina koja se koristi za proizvodnju jednog litra napitaka, poboljšana je za 32 odsto od 2004.

 

Koka-Kola HBC je druga po veličini punionica brendova kompanije Koka-Kola po obimu prodaje, koja iznosi više od dve milijarde pakovanja. Prisutna je u 28 zemalja širom sveta i napicima snabdeva oko 585 miliona ljudi. 2006. godine Koka-Kola Sistem u Srbiji kupuje 100 odsto kompanije Fresh&Co. iz Subotice, jednog od vodećih proizvođača voćnih sokova u Srbiji, i brendovima Nekst, SU-Voće i Dzoj upotpunjuje svoj portfolio negaziranih pića.KOMENTARI

 1. trebor kaže:

  lazu,kerovi,mene otpustise kao tehnoloski visak pre nekoliko dana,a planiraju da otpustaju jos radnika,da bi neke guzonje dobijale bonuse a radnike satrli od posla

 2. stormwatch kaže:

   

  trebor:

  lazu,kerovi,mene otpustise kao tehnoloski visak pre nekoliko dana,a planiraju da otpustaju jos radnika,da bi neke guzonje dobijale bonuse a radnike satrli od posla

   

   

  Ali cekaj Trebore, pa pravda je u tvom slucaju zadovoljena…nasladjuj se cinjenicom da je zbog tebe jos 13 ostalo bez posla, da li je to dovoljna kompenzacija?

OSTAVITE KOMENTAR