Jedan Spartak – pola reprezentacije

Omladinska ženska fudbalska reprezentacija Srbije, igračice rođene 1993 i mlađe (U-19), u kojoj nastupa čak šest Spartakovih devojaka i to: Jelena Čanković, Jelena Čubrilo, Marija Ilić, Nevena Damjanović, Aleksandra Savanović i Stefana Daničić, okupila se juče, 27. marta, u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi gde otpočinje pripreme za drugi krug kvalifikacija za EP u Antaliji.

.

Spartakove mlade reprezentativke (s leva na desno): Stefana Daničić,  Aleksandra Savanović, Jelena Čanković, Marija Ilić, Nevena Damjanović i Jelena Čubrilo

 

Direktan plasman na EP obezbeđuje pobednik iz svake od šest kvalifikacionih grupa, Turska kao domaćin, a njima će se pridružiti i jedna najbolje drugoplasirana ekipa. Prvenstvo će se održati početkom jula ove godine u Turskoj (Antalija).

.

Prvu kvalifikacionu utakmicu omladinka reprezentacija Srbije igra 31. marta protiv Republike Irske, 02. aprila protiv Danske i 05. aprila protiv Švajcarske. U našoj grupi, koja je veoma kvalitetna, prognoze za uspeh su na strani naših rivala, ali će reprezentativke Srbije pokušati da iskoriste svoju šansu za odlazak na PE.

.

Spartakova igračica, Nevena Damjanović, kapiten naše mlade reprezentacije, je rekla: “Atmosfera pred turnir je veoma dobra, veliki smo optimisti i mislimo da možemo da napravimo taj presudan korak i da prođemo u drugi krug.”KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR