Jedina naša

Jedina srpska sankašica na veštačkim stazama Miljana Đurović nastupila je na 29. juniorskom svetskom prvenstvu koje se održava u Insbruku.

           

Đurovićeva je u Austriji debitovala na kombinovanoj bob, sankaškoj i skeleton olimpijskoj stazi „Igls“.

Šesnaestogodišnja Subotičanka je u konkurenciji pedeset dve takmičarke iz celog sveta osvojila 45. mesto.

 

Njoj je bilo potrebno 42 sekunde i 425 hiljaditih delova sekunde da završi vožnju, a kako samo dvadeset pet najboljih devojaka imalo pravo da startuje u drugoj vožnji, onda je Đurovićevoj ostao već pomenuti plasman. To je bilo nešto lošije vreme od onog koje je Miljana ostvarila u četvrtak ujutru u kvalifikacionoj vožnji gde je bila brža za 254 hiljadita dela sekunde. 

Miljana-1

Inače, juniorska prvakinja sveta postala je Italijanka Andrea Feter koja je ove sezone vozila u takmmičenju Svetskog kupa u seniorskoj konkurenciji, srebro je osvojila takođe italijanka Sandra Robašer, dok je Bronza pripala Nemici Taubic.

 

B92KOMENTARI

  1. Pravda (ni)je slepa kaže:

    Bilo bi u redu da neko pomene i gospodina B. Jovanovića, čoveka koji je otkrio ovu mladu damu, naučio je svemu što trenutno zna, pod čijim vodstvom je ostvarivala i bolje rezultate a kome je onemogućeno da bude njen trener. Sigurna sam da bi ostvarila i mnogo bolji rezultat da je pomenuti gospodin Jovanović mogao da bude uz nju. "Nešto je trulo u državi Danskoj" (Sankaškom Savezu Srbije).

OSTAVITE KOMENTAR