Jedna od najuspešnijih sezona Narodnog pozorišta

Narodno pozorište završilo je sezonu sa najboljim uspehom do sada. Ukoliko nastave ovim tokom taj uspeh će se samo produžavati jer kako su rekli iz novosadskog pozorišta "više nije vest kad subotičko pozorište dobije neku nagradu, vest je kada je ne dobije".

U skladu sa ovim, mnoge nagrade je subotičko Narodno pozorište osvajalo: "Banović Strahinja" – najbolja je predstava u celini, na Teatar festu "Petar Kočić" u Banja Luci, predstava "Kukavičluk" , najbolja je predstava u celini na Sterijinom pozorju a reditelj Oliver Frljić dobio je nagradu za režiju, a predstava je osvojila i nagradu Okruglog stola kritike i mnoge druge.

Slika
Gala povodom završetka sezone Drame na srpskom jeziku

"Uslovi pod kojim su se vršile probe i pripremanje za ovu predstavu su mnogo siromašniji od uslova nekih drugih pozorišta koja su nam bili glavni konkurenti. Recimo, budžet pojedinih pozorišta za jednu predstavu jednak je našem godišnjem budžetu. To je razlog zašto smo još više ponosniji na ovu nagradu" – izjavila je Olivera Đorđević, direktor Drame na srpskom jeziku.

U protekloj sezoni, bilo je 4 premijere drame na srpskom jeziku i 5 premijera na mađarskom jeziku, ukupno 33 naslova na repertoaru a oko 32.000 gledalaca je pogledalo ove pozorišne predstave u sezono 2010/2011.
– Narodno pozorište je učestvovalo na festivalima u Zrenjaninu, Zenici, Temišvaru, Banja Luci, Sterijinom pozorju i drugima. Imali smo i gostujuća pozorišta iz Celja, Novog Sada, Zrenjanina, Bačke Topole, Sente, Splita, Zagreba, Osijeka… Ovo je jedna od najuspešnijih sezona a popunjenost sale u proseku je iznosila 82% – rekla je upravnica pozorišta, mr Ljubica Ristovski.

Za sledeću sezonu planiraju se takođe nove predstave i premijere. Neke od njih su komedije "Kad se mi mrtvi pokoljemo" – režiser Andraš Urban, i "Šekspirova komedija zabune".KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 35 = 36

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: