Jedna zanimljiva dokumentarna izložba

U vreme kada se hrana još delila na “tačkice” a Subotica se nalazila na samoj liniji mogućeg sukoba sa Istočnim lagerom, naš grad je dobio Operu i Balet, ZOO vrt, Letnju pozornicu, radio stanicu, muzej, galerije… Kada je opasnost prošla, nešto od toga se ugasilo ali nisu nestale velike ambicije da Subotica bude kulturno središte. Grad koji je pre toga imao samo jednu ovakvu profesionalnu ustanovu (biblioteka), ustupio je kulturi svoje najlepše prostore.

Dokumentarna izložba „Kulturne prakse i prostori: subotička retrospektiva” vodi posmatrača na ta mesta u vreme manifestacija, festivala, filmskih i književnih susreta koji su prestali da postoje zajedno sa jednim vremenom.

Otvaranje izložbe zakazano je za utorak, 25. februar 2020. godine sa početkom u 18 časova u Mađarskom kulturnom centru na Paliću (Bohinjska bb). Autor izložbe je Dejan Mrkić a na otvaranju će govoriti profesor istorije, Mate Ađanski. Nakon toga će nastupiti i muzički sastav  „Stroberiz”.

Ulaz je slobodan.

Izložba će biti postavljena do 1. aprila 2020. godine.

Izložba se realizuje u sklopu projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR