Jedriličari sa Palića aktivno započeli sezonu

Jedriličarska sezona na Paliću je započeta drugom polovinom marta, a odmah početkom aprila, Nenad Zakić je otputovao u Tursku, u Bodrum na BIOR – Bodrum International Optimist Regatu, koja je održana od 1. do 6. aprila.

U pitanju je regata na kojem je učestvovalo 447 takmičara iz 105 klubova i 21 država. BIOR regata je pored velikog broja učesnika interesantna i zbog toga što će se ove godine upravo tamo održati Svetsko Prvenstvo za klasu Optimist, te je ova regata bila ujedno i priprema za Svetsko Prvenstvo, na kojem će učestvovati i Nenad kao član Srpske reprezentacije.

Zbog velikog broja učesnika, takmičari su bili podeljeni u grupe. Nenad Zakić se takmičio u „BRONZE FLEET“ grupi, gde je od 63 takmičara osvojio treće mesto.

______________________

Sezonu takmičarskog jedrenja na Paliću otvorio je Finn Match Race Cup – Memorijal Vesna Skala, održan dana 9. i 10. aprila. U pitanju je regata za klasu FINN, koja se organizuje prema međunarodnim pravilima „Match race“-a, odnosno održan je kao turnir sistem – ispadanjem u direktnom duelu.

Ovaj atraktivan format takmičenja je po sedmi put okupio takmičare na Paliću. Ukupno je učestvovalo 24 takmičara, iz Srbije, Mađarske i Slovenije, a trke su održane prvi dan po izuzetno jakom severno -zapadnom vetru od 11 m/s, dok je drugi dan duvao severno-zapadni vetar jačine 7 m/s.

Pobednik 7. FINN Match race Cupa – memorijal Vesna Skala je Peter Cegei iz Mađarske,  drugo mesto zauzeo je Darko Burčul iz Jedriličarskog kluba Palilula – Beograd, dok treće mesto je osvojio takmičar Jedriličarskog Kluba Palić, Balint Firstner.

Sponzori regate su „Skala Garden“ d.o.o. Subotica, „Skala Green“ d.o.o. Subotica i „STARS“ d.o.o. Palić.

________________________

Takođe i sredina aprila će biti aktivna za takmičare Jedriličarskog Kluba Palić, s obzirom da su se takmičari uputili na tri različite destinacije, i to:

  • Nenad Zakić će u periodu od 14. do 17. aprila učestvovati na 4. CLIVO SAILING CUP-u u Medulinu, u Hrvatskoj,
  • Kristina Boja i Danilo Bešić su na putu za Hourtin, Francuska, gde će se od 14. do 21. aprila održati ILCA 6 i ILCA 7 – U21 Evropsko Prvenstvo, a
  • Najmlađi takmičari klase Optimist će 16. i 17. aprila učestvovati na 29. Uskršnjoj regati, koja će se održati u Novom Sadu na Dunavcu.

Želimo im puno uspeha i sreće!KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 76 = 77

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: