Jeftiniji smeštaj za studente na master studijama

Studentski centar Subotica snizio je ekonomsku cenu smeštaja za 45 odsto, kako bi izašao u susret studentima master studija.

Slika

Iako je u maju studentima obećano da će biti finansirani iz budžeta, Ministarstvo prosvete nije dalo saglasnost za sve studente, koji su se tako našli u veoma teškoj situaciji.

Odlukom Upravnog odbora Studentskog centra pronađeno je kompromisno rešenje, te umesto 8. 828 dinara, za mesec dana, studenti master studija će za smeštaj sada izdvajati oko 5.000 dinara.

Ipak, cena ishrane će za ove studente ostati ekonomska, jer Upravni odbor nije u mogućnosti da je koriguje. To pravo ima samo Ministarstvo prosvete. Tako cena ručka za budžetske studente iznosi 55 din, dok je ekonomska cena 141 dinara.

Vlada AP Vojvodine je, još u maju, na osnovu prenetih nadležnosti, donela odluku o finansiranju 2.500 master studenata koji se školuju na visokoškolskim ustanovama na teritoriji Vojvodine, ali ovu odluku nije mogla da sprovede jer ne raspolaže potrebnim sredstvima za ovu namenu.

Pošto je saglasnost o finansiranju ovog broja master studenata izostala od strane Ministarstva prosvete, 100 studenata Ekonomskog fakulteta ostalo je bez prava na beneficirani smeštaj i ishranu.

Izvor: RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

1 + = 4

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: