Jelena Čanković u FC Barcelona

Jelena Čanković, igračica ženskog fudbalskog kluba Spartak, još kao devojčica od 12 godina sanjala je kako će jednoga dana zaigrati fudbal u svom omiljenom klubu – u španskoj Barceloni. Samo šest godina kasnije njeni mladalački snovi su ostvareni i ona će od 29. jula biti stanovnica drugog grada po veličini u Španiji i igračica svog omiljenog kluba – Barcelone.

Jelena je u subotički Spartak došla kao 15-to godišnji devojčurak  i veoma brzo se adaptirala na novu sredinu, a svojim fudbalskim znanjem se još brže nametnula stručnom štabu i osigurala stalno mesto u prvoj postavi. Ni državna reprezentacija nije mogla bez Jelene. Prošla je redom kroz sve mlađe selekcije (U-15, U-17 i U-19) i sticala dragoceno fudbalsko iskustvo.

 

Mada još uvek nije napunila 18 godina Jelena iza sebe ima tri šampionske titule, dva osvojena Kupa, dva učešća u Ligi šampiona i mnoštvo odigranih međunarodnih utakmica i nije čudo što su najveći evropski klubovi bacili oko upravo na ovu mladu i talentovanu Spartakovu igračicu.

 

A šta o odlasku u Barcelonu kaže Jelena:

 

“Presrećna sam! Već duže vreme je Barselona pokazivala interesovanje za moj aganžman, problem je bio u činjenici da nisam punoletna, ali s obzirom da uskoro punim 18 godina, stekao se uslov da se tranfer realizuje. Zadovoljna sam uslovima i ambijentom koji mi je Barselona ponudila, zaista mi je srce puno što ću biti deo tako velikog kluba. Jako mi je teško što napuštam ŽFK Spartak, klub koji mi je mnogo dao u ovih par godina i ne krijem da će ŽFK Spartak uvek biti u mom srcu! Mnogo mi je teško što napuštam moje drugarice iz Spartaka, ali verujem da će one nastaviti da postižu dobre rezultate, uvek ću biti uz njih.“

 

Sportski direktor Spartaka Bojan Arsić pun je hvale:

 

„Nema tog ljubitelja ženskog fudbala koji Jeleni nije aplaudirao za njene majstorije, poteze i golove. Jelena Čanković je biser srpskog ženskog fudbala, devojka koja je svojim igračkim kvalitetima zaslužila mesto u jednom od najvećih evropskih klubova.

 

Svojim igrama u ŽFK Spartak ostavila je dubok trag, dala je veliki doprinos u postizanju sjajnih klupskih rezultata i ispisala je istoriju kluba zlatnim slovima. Ponosni smo na Jelenu, hvala joj za sve što je dala klubu, sigurni smo da će svojim igrama i majstorijama oduševiti Evropu! Ovo je najzvučniji transfer u istoriji srpskog ženskog fudbala, Jelena će svojim odlaskom u FC Barcelona otvoriti jednu novu eru u srpskom ženskom fudbalu, pomeriti granice i nadamo se otvoriti vrata i drugim igračicama iz Srbije u Španiji.
ŽFK Spartak je još jednom pokazao da je klub koji je u poslednjih par godina pomerio granice, svojim rezultatima i radom otvorio vrata našim igračicama u Evropi i zasluženo izborio svoje mesto među najboljim klubovima Evrope“.KOMENTARI

  1. Paja kaže:

    Svaka cast curo!!! Bravo za Spartak, rastete i postajete deo evropske elite.

OSTAVITE KOMENTAR