Jelka od 5.000 čepova

Kako su novogodišnji i božićni praznici vreme darivanja, đaci OŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Subotice odlučili su da na kreativnim radionicama naprave jelku od čepova od PET ambalaže i poklone je udruženju “Čep za hendikep” iz Zrenjanina.

jelka

Na svakoj od 25 grana nesvakidašnje jelke, visoke dva metra, nanizano je oko 200 čepova. Đaci su strpljivo bušili svaki čep i nizali ih na žice, od kojih su potom formirali novogodišnje drvo.

– Već 13 godina pravimo jelku od recikliranog materijala, a ovoga puta odlučili smo da je napravimo od čepova i tako pomognemo udruženju “Čep za hendikep”. Dok traju praznici, ona će biti ukras, a posle će, što je najvažnije, otići za kupovinu invalidskih kolica i ortopedskih pomagala – kaže nastavnica Danijela Santrač Roško, koja vodi kreativne radionice. – U eri kompjutera, zadovoljni smo što se đaci aktivno uključuju u kreativni rad, a pritom i žele da pomognu.

Za Udruženje “Čep za hendikep” iz Zrenjanina, ova jelka je više od poklona.

– Za četiri godine postojanja, nismo doživeli ovako nešto. Jelka je velika i prelepa – dodaje Zoran Martinov iz udruženja “Čep za hendikep”. – Za četiri godine u ovoj akciji obezbedili smo 49 ortopedskih pomagala, a sakupljeno je oko 60 tona čepova.

 

Večernje novostiKOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    Bravo Lelo, svaka cast na ideji.

    Caca

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 5 =