Jesenja akcija završena– sakupljeno 934 tone otpada

Tokom jesenje akcije odvoženja kabastog otpada, Subotičani su se rešili oko 934 tone smeća. Kontejneri zapremine pet kubnih metara su od 28.septembra do 8.decembra bili postavljeni širom grada,  a pražnjeni su dva puta dnevno.

U dva i po meseca radnici „Čistoće i zelenila“ postavili su 159 kontejnera, a ispražnjeno je 667, što dovodi do računice od 826 kontejnera, navodi sagovornik „TV Subotice“.

Kao i tokom svake akcije i tokom ove je  u prigradskim mesnim zajednicama interesovanje građana bilo najveće.

Iz JKP „Čistoća i zelenilo“ napominju  da pored akcije odvoženja kabastog otpada koje se organizuju dva puta godišnje, građani takođe imaju i mogućnost da do Gradske deponije sopstvenim vozilom dovezu do 500 kilograma neopasnog smeća.

TV Subotica

.KOMENTARI

 1. Damjan kaže:

  Akcija je uvek korisna i podržavam je, međutim, skoro sam razgovarao na ovu temu sa licima iz drugih gradova-opština i ostao sam iznenađen da se to organizuje na mesečnom planu, a ne dva puta godišnje, pa ako si kod kuće tog dana dobro je, ako nisi čekaš šest meseci.
  Grad Subotica, siguran sam, ima kapacitete i mogućnosti za češće akcije jer bi se time smanjili izgledi za divlje deponije.

 2. Croat kaže:

  U principu nemam zamerke na odnosenje smeca. mozda cesce akcije odnosenja kabastog smeca, istina ja to i ne koristim, napunim auto i odnesem sam na deponiju.Bilo bi super kad bi opet po mesnoj zajednici bio covek koji svaki dan obidje i pokupi sitan otpad sa uluca. Ove godine je lisce skupljano al ga je ostalo i trebq sad jos jednom da pokupe i odnesu.

 3. Suzy kaže:

  U Segedinu ima dan u mesecu kada građani kabasti otpad iznesu ispred kuče i onda kamion komunalnog ide i odnosi. Tu ne mislim na šut i drugo rasuto.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 51 = 55