Jesenje asfaltiranje u Subotici

U Subotici u nekoliko mesnih zajednica traje asfaltiranje ulica. Uglavnom su to manje ulice, slabog ili praktično nikakvog prometa gde u saobraćaju isključivo učestvuju sami stanovnici ulice.

 

U Velikom Radanovcu su asfaltirane dve ulice. Martonoška u dužini od 29 metara i Radanovačka u dužini od 750 metara. Dok je prva lepa i široka ulica sa prelepim zelenilom, druga je nastala kao posledica potrebe da se Peščarina ulica spoji sa glavnim putem.

 

Martonoška

maronoska2

Martonoska

 

Radanovačka ulica je uska ulica sa veoma diskutabilnom infrastrukturom. Dok je sa jedne strane elektrodistribucija postavila bandere, na drugoj strani ulice je to uradio KDS. Problem ne bi postojao da ulica sama po sebi nije uska pa je i bilizina bandera veoma mala, što automatski znači i uzak asfalt.

 

Radanovačka

Radanovacka

 

Širina asfalta u ovoj ulici ne prelazi širinu jednog automobila.

Radanovacka

 

Razmak između bandera jedva da prelazi širinu dva automobila

Radanovacka 3

 

Na Paliću je u planu asfaltiranje ulice 4. jula. Radovi još nisu počeli.

4 juli

 

U Malom Radanovcu se radi Štipska ulica u dužini od 150 metara. Kratka ulica koja izlazi na Segedinski put.

Stipska

 

Najozbiljniji radovi se ipak sprovode u ulici Ferenci Ibolje, koja je ujedno najduža i najurabnizovanija ulica. Širinom i infrastrukturom ispunjava osnovne standarde jedne gradske ulice. 

Ferenci Ibolje Ferenci Ibolje 3 Ferenci Ibolje 2KOMENTARI

 1. keka kaže:

  Da li postoje neki planovi za Kozjačku ulicu?

 2. tikvicki kaže:

  VEOMA ZANIMLJIVO, SA JEDNE STRANE KUCE A SA DRUGE STRANE NJIVE PA STAVLJAJU ASFALT? A U ALEKSANDROVU 4 ULICE NI NA VIDIKU DA STAVE ASFALT.

 3. Kristijan kaže:

  postovani.Dali ima neka sansa u sledecom periodu da se asfaltira Ulica Izidora Milkoa,blizinu dudove sume.?

   

 4. ridick kaže:

  uf i kod zorke bi mogli malo…. ulica Bele Kuna i taj deo,jer kisa i sneg unistavaju sve! blato do kolena….:(

 5. freelancer kaže:

  E djomla, sad si me nasmejao…

  "Na Paliću je u planu asfaltiranje ulice 4. jula. Ovaj ulica je na oba kraja slepa. Radovi još nisu počeli."

  Onda znači, ljudi koji se vraćaju kućama izvode vazdušni desant padobranima, a pri polasku od kuće valjda probijaju obruč ("ranjenike ne smijemo ostaviti…"). Ili imaju "undergraund" infrastrukturu 🙂

   

 6. djomla kaže:

  Ulica može da bude na oba kraja slepa. 

  Što ne isključuje postojanje jedne ili više ulica koje je seku…. Da li možeš da zamisliš?

  Kakva je ulica Petra Petrovića?

  ulica-petra-petrovica

  Mada u pravu si za jedno…

 7. JimmyQ kaže:

  OK mi je asfalt od 3 metra za ove ulice u kojima su se stanari pobrinuli da dišu jedan drugom u prozore..ali, kad vidim predivnu široku ulicu s dovoljno prostora da napraviš avionsku pistu i onda na sredini neku šumsku stazicu bez bankina-nemam reči više, potroših ih 🙂 I svi to komentarišu, godinama, komentarisao je moj deda 80-tih, a valjda će i naši unuci….njima ne smeta, oni opet!

 8. djomla kaže:

   

  JimmyQ:

   

  OK mi je asfalt od 3 metra za ove ulice u kojima su se stanari pobrinuli da dišu jedan drugom u prozore..ali, kad vidim predivnu široku ulicu s dovoljno prostora da napraviš avionsku pistu i onda na sredini neku šumsku stazicu bez bankina-nemam reči više, potroših ih :) I svi to komentarišu, godinama, komentarisao je moj deda 80-tih, a valjda će i naši unuci….njima ne smeta, oni opet!

   

   

  Obilazeći sve te Paliće i Radanovce, uverio sam se po ko zna koji put da Direkcija za izgradnju grada vodi potpuno pogrešnu politiku asfaltiranja.

   

  Oni se vode jednim ciljem – svakom građaninu dovesti asfalt pred kapiju ne vodeći računa o položaju ulice, prometu, infrastrukturi u njoj, broju legalizovanih objekata itd…

  Logika je sledeća:

  – u budžetu za jednu godinu imamo primera radi para za 2000 metara ulica sa dve kolovozne trake, ivičnjacima, slivnici, eventualno autobuska stajališta itd…

  Šta Direkcija radi

  – skine 500 metara puta i te pare prebaci u deo za održavanje postojećih ulica. Klasično krpljenje.

  – preostalih 1500 metara, produži na 5000 metara novoasfaltiranih ulica koje su duplo uže, nemaju ivičnjake, eventualno imaju slivnike. I krenu da asfaltiraju po periferiji grada u ulicama koje koriste isključivo stanari tih ulica ili eventualno stanari susednih ulica, a sve po nekom planu mesnih zajdnica.

  Posledica takve politike?

   

  Tekst o tome danas…

 9. coka kaže:

  kad ce se ovaj grad smilovat pa pocet asvaltirat ulice u Novom selu , pa to je TUGA od naselaja kad pada kisa sve pliva , blato do koljena ko u 15 veku , a nekim ulicama se stvlja asvalt po asvaltu .

   

   

 10. gradjanin kaže:

  godinama se vrti prica da ce se asfaltirati u svim mesnim zajednicama srazmerno.

  zasto se u mz Makova 7, ne radi nista? svake trece ili cetvrte godine se mozda uradi jedna ulica dok se u nekim mesnim zajednicama  godisnje asfaltira i vise ulica!? pritom imamo najveci broj neizasfaltiranih ulica!

  zasto smo mi gradjani drugog reda koji zive zimi u blatu a leti u prasini? da li je mozda rukovodstvo mesne zajednice nosposobno? da li nas opstina zbog nekog razloga ignorise?

  zasto je bitnije da se recimo na Prozivci presvuce asfaltom vec asfaltirana ulica nego da se na Makovoj izgradi jedna?

   

 11. biciklista kaže:

  U sumrak se po gradu i prigradskim putevima može videti jako puno NEOSVETLJENIH biciklista koji se slobodno voze.Oni predstavljaju veliku opasnost,a niko ih ne kažnjava.Pogotovo sad kad su dani sve kraći,a magle sve gušće jako je opasno voziti jer čovek lako može prevideti neosvetljenog biciklistu…Zašto policija ne preduzima ništa?Oni su jednako učesnici u saobraćaju kao i vozači!

 12. Anonimni kaže:

  godinama se vrti prica da ce se asfaltirati u svim mesnim zajednicama srazmerno.

  zasto se u mz Makova 7, ne radi nista? svake trece ili cetvrte godine se mozda uradi jedna ulica dok se u nekim mesnim zajednicama  godisnje asfaltira i vise ulica!? pritom imamo najveci broj neizasfaltiranih ulica!

  zasto smo mi gradjani drugog reda koji zive zimi u blatu a leti u prasini? da li je mozda rukovodstvo mesne zajednice nosposobno? da li nas opstina zbog nekog razloga ignorise?

  zasto je bitnije da se recimo na Prozivci presvuce asfaltom vec asfaltirana ulica nego da se na Makovoj izgradi jedna?

   

  Prijatelju grešiš !!!

  Asfaltirana je ulica i doveden vodovod do bivšeg predsednika MZ, ulica u kojoj je neko iseljen u Mađarsku, u jednoj je bila svadba …

  Molim te nemoj tako!

  Ne tako davno građani "prstena vodovoda" oko ulice Segedinske predali zahtev za vododod, pribavili saglasnosti stanovnika, ubili se od muke i pre jedno mesec dana rekli radiće se vodovod, ali pošto nema izbora za ove iz asfaltiranih ulica onda prc.

  Molim te nemoj tako!

  Oni su na vlasti na makovoj već 10 – 12 godina i sada su se pojačali sa čovekom iz SNS-a.

  Izvini ali moram da te pitam: Da li si ti bio na izborima za MZ ? 

   

 13. Zorkas kaže:

  A sta je  sa  Sutjeskinom ulicom u Subotici , mislim na onu polovinu  prema  Pestanskoj pruzi ,to je onaj deo gde  nesmetano uz neciju ????  podrsku  svakodnevno  kradu pesak  dve privatne firme i  lageruju  smece u  postojece rupe .,Druga polovina gde stanuju  uzviseni celnici   je asfaltirana(nazalost i to je fuserski uradjeno pa se asfalt posle tri godine raspada ,

OSTAVITE KOMENTAR