Jesenji radovi na Narodnom pozorištu

Izgradnja Narodnog pozorista ušla je u fazu kada je sve spremno za izlivanje armirano betonske ploče plafona drugog sprata. Prvo će se izlivati deo prema Korzou gde je tokom današnjeg dana postavljana oplata. Paralelno se radi sa zidanjem u delu gde će biti smeštena Balska dvorana, pošto je ista betoniranjem dovedena u stanje da se po njoj može gaziti. 

 

Višegodišnja zaštitna konstrukcija koja je u međuvremenu propala je uklonjena a jedino još postoji iznad stubova koji nisu rađeni. Izlivanje AB ploče na nivou drugog sprata, otvoriće vrata izgradnji krovne konstrukcije pozorišta kada će starom delu biti vraćene stare dimenzije. 

 

Centralno stepenište pozorišta danas

Narodno-pozoriste-stepenste-3

Nekadasnji izgled

 

Vrh zidanog dela je nivo gde će biti izlivena poslednja ploča. Tako da će i sa unutrašnje strane stari deo biti identičan nekadašnjem izgledu.

Narodno-pozoriste-11

 

Radovi na novom stepeništu krajem 31.8.2013.

 

Trenutni izgled

Narodno-pozoriste-stepenste-2

 

Betonirana je i ploča Balske dvorane gde se do nedavno nije smelo gaziti. Zidaju se zidovi iste.

Narodno-pozoriste-balska-dvorana-2

Narodno-pozoriste-balska-dvorana

Narodno-pozoriste-4

Narodno-pozoriste-gradska-kuca-2 , Narodno-pozoriste-gradska-kuca

Pogled sa balkona koncertne dvorane koji je sada dostupan.

Narodno-pozoriste-3KOMENTARI

 1. Goga kaže:

  Jedan veliki like!

 2. Zabrinuti kaže:

  Da li jos uvek vazi da ce pokrajina dati 85 miliona za ovaj deo ili je to bilo pa proslo?

 3. STeve kaže:

  Nisam zahvalan sto nam VRACAJU pozoriste istim tim ljudima koji su izdejstvovali njegovo rusenje. Sretan sam sto ce jednom ponovo biti tu.

 4. Ivica kaže:

  Ovo je deo koji je ranije zbunjivao. Staro pozorište je imalo dvorište, a ovaj hol prirodni izvor svetlosti. Pošto se sada ovde direktno naslanja novi deo, nije mi bilo jasno kako će ovo rešiti. Sada vidimo da su sagrađeni identični "prozori" i sigurno će reflektorima simulirati dnevnu svetlost. Super će ovo na kraju ispasti.

   

 5. djomla kaže:

  Sada se može doći i do balkona jedne od dvorana gde će se dolaziti baš ovim stepeništem. Mnog stvari koje nisu bile jasne u prvo vreme, polako dobijaju smisao kako se zida i betonira. Celokupna slika starog dela sada je već poprilično jasna. Utisci su sve bolji i bolji.

   

  Kada kročite na gradilište, utisak je da će ovo biti moćno, da budem precizniji – monumentalno. Spolja ni izbliza ne odaje takav utisak.

 6. pauk kaže:

  U Kini tvrtka Broad Sustainable Building gradi najvecu zgradu na svetu od 220 spratova. Po pet spratova dnevno. Oni kad bi videli ovu izgradnju koja traaaje, traaaje.. ne znam sta bi rekli. Ugledajte se malo na bolje od svih vas, a Kinezi nadmasili sve ostale

OSTAVITE KOMENTAR