Još jedan IPA projekat

U Subotici je otvoren kabinet za nastavu i kurseve u prostorijama Udruženja gradjana “Probitas”. Reč je o prekograničnom projektu koji treba da se realizuje 16 meseci, a nosi naziv “Ruka u ruci”. U projektu učestvuju Kečkemet, Baja, Kanjiža i Subotica.

Slika

– Cilj je da se razvije mađarski i srpski stručni obrazovnog sistema odraslih. Mi se godinama bavimo nezaposlenim licima i put do novog zaposlenja se uvek može naći preko projekata dokvalifikacije i prekvalifikacije odraslih ljudi. U projektu “Ruka u ruci” posebnu pažnju poklanjamo grupama trajno nezaposlenih, ženama koje se ostaju bez posla, Romima, osobama sa invaliditetom i drugo – kaže predsednica Udruženja gradjana “Probitas” Kristina Pastor.
Otvaranju kabineta prisustvovao je pokrajinski sekretar za obrazovanje, Zoltan Jegeš koji je istakao da je u Vojvodini formiran i edukacioni centar koji treba da se bavi obrazovanjem odraslih po uzoru na centar u Kečkemetu. Ideja je da se dva centra povežu i njihova iskustva prenesu na centar u Vojvodini, kao i dobijanje diploma nakon završenih kurseva koje bi važile i u zemljama Evropske Unije. Otvaranju kabineta u Subotici prisustvovao je i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polovna Miroslav Vasin.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 3 = 12

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: