Još jedan ruski voz u Subotici

Na Železničkoj stanici u Subotici u utorak će u redovan saobraćaj biti uključen novi dizel motorni voz ruske proizvodnje, najavile su Železnice Srbije.

Kako se navodi, voz će biti uključen u redovan putnički saobraćaj u subotičkom železničkom čvoru i imaće pet polazaka dnevno.

 

Po dva puta dnevno novi voz će saobraćati između Subotice i Kanjiže, odnosno između Subotice i Horgoša, a jednom dnevno od Subotice, preko Horgoša do mađarskog grada Reske i obratno.

 

Novi dizel-motorni voz zameniće na ovim relacijama dotrajale šinobuse, koji našim prugama saobraćaju već decenijama.

 

Kako se navodi, reč je o drugoj putničkoj garnituri, od ukupno dvanaest kupljenih vozova, koja će saobraćati u subotičkom železničkom čvoru. Prva garnitura od 28. decembra saobraća između Subotice i Sombora.

 

Železnice Srbije su prvi put nakon pune tri decenije kupile nove vozove, kreditom međunarodne železničke banke Eurofima, od 43 miliona švajcarskih franaka.

 

Od ukupno kupljenih 12 vozova ruske proizvodnje, garnitura koja će sutra biti uključena u redovan putnički saobraćaj deseta je po redu, dok su preostale dve u fazi tehničkog prijema i administrativnih formalnosti.

 

B92KOMENTARI

  1. naIvan kaže:

    Napokon !!!

OSTAVITE KOMENTAR