Još jedna ambulanta u Subotici omogućava testiranje

Od danas (2. decembra) ambulanta opšte medicine – Ogranak 7 Doma zdravlja u Subotici, u ulici Trg žrtava fašizma 16, neće raditi za opšte preglede.

Ova ambulanta transformisana je u “non kovid” ambulantu za testiranje pacijenata na korona virus, koji se zbog svojih osnovnih bolesti upućuju u zdravstvene ustanove sekundarnog i tercijarnog nivoa, a koji nemaju simptome virusa.KOMENTARI

 1. Toranj kaže:

  A gde će se obavljati opšti pregledi, gde da se pregledaju hronični bolesnici drugih bolesti?Mislim, da bi trebalo dati uputstva gradjanima koji nisu zaraženi covidom!

 2. Inspektor.. kaže:

  @ Toranj ,O njima niko više ne vodi brige ,naime u ovim koruptivnim vremenima svi zarađuju na kovidu. Važno je prodati medicinsku opremu ,testove ,maske i druge novonastale toplomere i slično. A najviše držati vlast ,a narod u neznanju.
  Niko nije rekao od strane medicinskog kriznog štaba da nošenje maske treba da važe za medicinske radnike i na one građane koji su bolesni.
  Sve ostale mere koje su donete kose se sa preporukama SZO ,jer preporuke su samo preporuke i nisu zakon. Vlada je preporuke ‘pretočila’ u zakon što se kosi sa ustavom i ljudskim pravima koje garantuje ustav.

 3. Caru carevo kaže:

  Pogledajte na sajtu pogrebnog preduzeća koliko ima umrlih za 5 dana! Ja izbrojao 38 samo kod njih! Nije broj toliki zbog virusa već zbog nebrige i nepostojanja zdravstvene zaštite svih bolesnika!

 4. Citam izmedju redova kaže:

  Ja citam godinama izvestaj pogrebnog preduzeca, ranije sam citao pazljivo i izvestaj maticnog ureda, sve dok nisu prestali da ga objavljuju zbog zastite podataka. Takvi izvestaji su nepresusni izvori podataka o starosnoj strukturi, proseka zivotnog veka, kao i nacionalnoj strukturi prema godistima. Na osnovu prezimenim se mogu vrlo dobro pratiti migracijska kretanja, kako u geografskom smislu tako i u prelazima (migracijama) iz jedna kulture u drugu. Ti podaci ne daju sigurno jednu egzaktnu sliku stanja u gradu, ali u svakom slucaju dosta dobro obelezavaju sveopste trendove. S time hocu da kazem da se broj umrlih nije drasticno povecao i da se krece u uobicajenom obimu za zimske mesece. Medju umrlima su u najvecem broju ona godista kojim je dosao bioliski “red”

 5. NijeMiJasno kaže:

  @Citam izmedju redova
  “ranije sam citao pazljivo i izvestaj maticnog ureda, sve dok nisu prestali da ga objavljuju zbog zastite podataka.”

  Ovu priču o zaštiti podataka sam i ja čuo, ali mi je jako sumnjiva priča.
  Zašto kažem sumnjiva?
  Ili ta priča važi za svakoga u čitavoj Srbiji ili ne važi ni za koga.
  Interesantno mi je da se ova zaštita podataka odnosi samo za Suboticu?????
  Da li se nešto pokušava ovde kod nas u gradu tajiti ili sakriti???
  U Novom Sadu ima jedan sajt sličan onom našem drugom sajtu (gde su ukinuli objavljivanje tih podataka).
  Tamo u Novom Sadu se i dalje redovno objavljuju izveštaji iz matične knjige venčanih, objavljuje se broj novorođenih beba, pa se objavljuju imena preminulih osoba, pa mi sada ništa nije jasno zašto je Subotica izuzetak, da li neko laže da se takvi podaci ne smeju objavljivati???
  I ja sam saam voleo čitati podatke o tome koliko venčanih ima u gradu, pratiti društvene trendove, odnos nataliteta i mortaliteta u gradu, itd… sada toga više nema, neko je to zabranio????
  Da nisam ovo izmislio, stavljam linkove za novosadske servisne informacije, otvorite ih, pogledajte i uverite se sami da ne pričam napamet, da ova priča nije izmišljena.
  http://www.mojnovisad.com/tag/maticna-knjiga-vencanih/
  http://www.mojnovisad.com/tag/novosadsko-porodiliste/
  http://www.mojnovisad.com/tag/raspored-sahrana-novi-sad/

 6. Medicinar kaže:

  @ Citam izmedju redova , Ceo svet zna da se radio lažnim -friziranim podacima. Ali jedino krizni štab i vladajući SNS ovo ne znaju…

 7. Kontakt kaže:

  Inspektor

  Debilu ne pričaj gluposti.

OSTAVITE KOMENTAR