Još jedna "humanitarna" prevara

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da je uhapšen Slobodan Bojović (1989) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevare.
Osumnjičeni Bojović je 16. marta 2010. godine, kod hosting provajdera Nordnet iz Subotice, registrovao internet domen i postavio prezentaciju pod nazivom "Apel za pomoć Strahinji Bojoviću".

Na ovoj prezentaciji je sebe lažno prikazao kao oca teško obolelog osamnaestomesečnog dečaka, Strahinje, kome je neophodna hitna medicinska pomoć. Pri tom je postavio skoro 150 dečakovih fotografija koji je, navodno, zaražen nepoznatim virusom za šta je jedini lek presađivanje matičnih ćelija u Kini.
Bojović je, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 145.000 evra, koliko iznose navodni troškovi lečenja, i na Fejsbuku pod lažnim imenom otvorio grupu pod nazivom "Apel za pomoć Strahinji Bojoviću", kojoj se prudružilo više od 4.000 korisnika ove društvene mreže.

U saopštenju se navodi da, imajući u vidu kratak vremenski interval koji je protekao od početka ove prevare, Bojović nije uspeo da prikupi značajniji iznos novčanih sredstava, ali je nematerijalna šteta koju je ovakvim postupcima naneo nemerljiva.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

62 + = 68

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: