Još jedna poslastičarnica opljačkana, muškarac sa fantomkom odneo pazar

Posle jučerašnjeg divljanja huligana u poslastičarni Minjon u centru Subotice, noćas je dve ulice dalje od centra, nepoznati muškarac sa fantomkom na glavi, opljačkao poslastičarnu „Vremeplov”, vlasnika Miloša Ostojića.

Slastičarna je na poznatom delu Subotice Radijalac, u ulici Arsenija Čarnojevića 50.

subotica-poslasticarnica-fantomka-pljacka-pazar

Foto: H.N.K

Omanja, tradicionalno uređena slastičarna, privlačna za kupce, nudila je domaće kolače, ali lopov nije bio gladan. Pre bi se moglo reći da je možda bio besan, pošto je kidisao na kasu sa novcem, a nije uzeo nijedn kolač niti tortu, iako je frižider bio pun domaćih poslastica. Kamere u malom objektu, pokazale su da je muškarac sa fantomkom usred noći ušao u objekat, opelješio sitniš iz kase i mirno otišao, ne stvarajući lom, kao grupa koja je polomila i inventar u Minjonu, prethodne noći.

“Pre pljačke čovek sa kapuljačom obio je bravu na vratima, ali je u kasi našao minimum novca, oko dve hiljade dinara”, kaže za Kurir Svetlana Ostojić, Miloševa majka, koja je vlasništvo radnje prenela na sina.

Ona kaže da je njen sin rano ujutro pozvao policiju, pošto ga je prethodno komšija obavestio da su vrata „Vremeplova” otvorena, pa je posumnjao da nešto nije u redu. Od kapuljače mu se ne vidi lice na kamerama, a očigledno mu je namera da opljačka novac. Policija je obavila svoj deo posla, nakon što smo ih pozvcali, a mi smo nastavili da radimo, kaže Svetlana, dodajući da srećom nije bilo više novca tokom noći u blagajni, i da nikog nije bilo za pultom, jer je očigledno da život sve manje vredi, i da pljačkaju za nekoliko stotina dinara.

Domaćini smatraju da je računao na veći plen. Božica, zaposlena radnica u „Vremeplovu”  kaže za Kurir, da je vlasnik na dojavu komšije našao obijena vrata, i nije našao nikakvu štetu, osim što je nestalo iz kase dve hiljade dinara.

 

KurirKOMENTARI

 1. Kum kaže:

  Nekad su policajci peške patrolirali gradom, povremeno i legitimisali. A sada se zavale u automobil negde kraj put, zaustave par vozača, i puna kapa…

 2. Branislav kaže:

  Sigurno je Alen Kurina

 3. Duddy kaže:

  Sad će da se javi onaj pametni da nam javi da kod nas ne postoje slastičarne, već poslastičarnice.

 4. mila kaže:

  Garant je Baki

 5. Dva u jedan kaže:

  Upravo tako, Duddy, nisu ni slastičarne ni poslastičarne kao što piše u tekstu, nego poslastičarnice. Kao što ni evro ovde nije euro, inače jedi gouna i idi malo u Kroaciju ako hoćeš u slastičarnu! Tebe glupog pozdravlja pametni.

 6. Aleksa kaže:

  Dva u jedan
  Pa za ispravku se obratite Kuriru, pa ih posaljite u tu Kroaciju! Procitajte clanak i ko ga je objavio!

 7. STeve kaže:

  @Dva u jedan
  A ti se vrni tamo odakle si dosao ako ne voles staticarne. Ako smes.

OSTAVITE KOMENTAR

89 + = 96