Još jedno igralište na meti vandala

Ko se ovih dana zaputio sa svojim najmlađima u igralište u parku na uglu Somborskog puta i Gajeve ulice, zatekao je još jedno "remek delo" vandalizma. Dečiji tobogan je dobrim delom uništen jer su ga nepoznati počinioci tokom noći zapalili. 

Vandalizam igraliste Gajeva (1)

Od ranije je poznat problem da se na jedinom igralištu u krugu od nekoliko kilometara neretko okuplja problematična grupa ljudi, rasveta takođe često biva oštećena, ali su na samog igralištu obično pravljena samo oštećenja manje materijalne vrednosti.

Vandalizam igraliste Gajeva (2)

Vandalizam igraliste Gajeva (4)

Vandalizam igraliste Gajeva (3)  

Vandalizam igraliste Gajeva (5)KOMENTARI

 1. vokille kaže:

  A da za vandale i huligane naprave zakone da bez izuzetka, otplate ono što su odradili i da poprave (ako neće da poprave, nek duplo naplate štetu)? 
  Ovako nešto nije se dešavalo ni 90.tih  

 2. Bane kaže:

  To je sve iz porodice… Njihove roditeljea zatvoriti i više im ne dati da prave decu…

   

 3. hrvat kaže:

  Jednog nalovite i kaznite ,naterajte da plate stetu i na kraju objavite u novinama sa sve slikom . Ali ako imamo drustvo gde politicari prvi kradu i kraduckaju onda pricati o bilo cemu je potpuno bezpredmetno.

 4. Anonimni kaže:

  SVA igrališta u ovom gradu su na meti vandala, samo je pitanje u kolikoj meri. Svaka čast lokalnoj vlasti i policiji na uspešnom rešavanju još jednog od gorućih problema u ovom gradu.

 5. Nina kaže:

  O cemu uopste ovi ljudi-vandali,razmisljaju kada unistavaju drustveno dobro ? U cemu je poenta non stop zvrljati po svemu novom i lepom sto se izgradi?Sta im znaci paljenje ovog tobogana?Sta im je bilo koje dete skrivilo da skrndjave iovako malo lepih igralista koja su ostala,opet "zahvaljujuci" njima.Muka mi je od Albia svrljaca i ostalih,od vandalizma,lazova.Hoce li staviti neku kameru negde na ta igralista da se ovi divljaci vise pohvataju?Hoce li vlast konacno postati ostra ?

 6. Nebitno kaže:

  Pohvalno je što komentatori ispravno razmišljaju i osuđuju vandalizam. Čak se tačno konstatuje da ovoga nije bilo 90.-ih (za koje zapadno orijentisani kažu da su "mračne", "nedemokratske" i slično), da krivicu snosi porodica kao osnov društva, da je bespredmetno očekivati ispravno ponašanje građana ako njegovi legitimno (diskutabilno je s onzirom na izborne krađe) izabrani predstavnici lažu, kradu, pljačkaju i prolaze nekažnjeno.

  To vam se dragi moji zove NOVE VREDNOSTI Novog svetskog poretka.

  -*-

  Primećujete li da su skoro svi TV programi jedna velika specijalna psihološka operacija za zatupljivanje? Primećujete li kafkijansko pravosuđe? Primećujete li da građanska prava najviše ugrožavaju "demokratske" institucije? Primećujete li na vlasti ljude koji za to nisu uopšte sposobni i za koje većina nikad ne bi glasala? Primećujete li da voće i povrće više uopšte nemaju prirodan ukus i miris? Primećujete li da među običnim građanima vlada strah od gubitka posla, strah za sopstvenu egzistenciju? Primećujete li da informativni mediji bezočno lažu i prikrivaju činjenice? Primećujete li lažne pandemije i lažne lekare (tj. biznismene) i da je sve više ljudi bolesno od hroničnih bolesti? Primećujete li potpuni nedostatak javne ekonomije? Uočavate li uvek iste "kadrovike" na raznim državnim i društvenim pozicijama?

  Primećujete li da su novi naraštaji potpuno nesposobni za privređivanje? Ili da se ekonomski manje vredne, ili potpuno beskorisne društvene grupe kao kriminalci, narkomani, starlete ili fizički i mentalni invalidi – medijski i socijalno favorizuju?  Primećujete li da su mnogi postali tolerantni prema seksualnim devijantnostima? Primećujete li da se ženama nameće društvena uloga za koju po prirodnim zakonima nisu predodređene? Primećujete li sve više feminiziranih i neurotičnih muškaraca? Primećujete li da je najveća vrednost u društvu običan papir (novac)? 

  Ako ste sve ovo primetili, onda još ostaje da vam kažemo: Da, to je ono što se zove NOVI SVETSKI POREDAK – NOVO DOBA SA NOVIM "VREDNOSTIMA".

  (Iz teksta Ivone Živković)

OSTAVITE KOMENTAR