Još se ne zna kada će se prodavati Šarićeva imovina u Subotici

U Privrednom sudu u Subotici kažu da se još uvek ne zna kada će biti zakazano novo ročište za prodaju hotela Patria i Prezindent, Bečki restoran i još tri stana u Subotici. Prošle godine u februaru je propala licitacija jer niko nije otkupio dokumentaciju. Hotel „Patria“ je bio ponuđen po početnoj ceni od 935,5 miliona dinara, „Prezident“ na Paliću – 520,36 miliona i Bečki restoran po ceni od 43,72 miliona dinara. Navedene firme su bile vlasništvo Darka Šarića i njegove grupe.

Patria

 

– Cela priča oko privatizacije Patrije je od početka bila problematična. Hotel je privatizovan po starom zakonu Oskara Kovača, što znači da 60 odsto imovine ide malim akcionarima i 40 odsto državi. Akcije malih akcionara su otuđene na nelegalan način, jer prodaja akcija nije išla putem brokerski kuća nego putem ugovora. Sada je država vlasnik pomenutih objekata i ja verujem da će biti prodati. Možda se ide na to da se rasprača, pa proda – kaže Radivoj Belančić generalni direktor SBD Brokera.

 

Hotel „Prezident“ ima četiri zvezdice i najekskluzivniji je objekat na Palićkom jezeru jer raspolaže sa dva bazena, kompletnim spa centrom, baštom i parkingom. Slično je opremljena i „Patrija“ koja još ima i kongresni centar i pogodna je za održavanje seminara, piše u Agenciji za privredne registre. Svim oduzetim hotelima i restoranima raspolaže Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde.KOMENTARI

  1. DULE kaže:

    MA ŠTA PRODAVATI, VRATITE IH U DRŽAVNO VLASNIŠTVO.

    PARE NIJE STEKAO NA LEGALAN NAČIN I KUŠ.

  2. karlo kaže:

    Ko danas ovo može kupiti: ako je privatna firma onda je i taj kriminalac-mafijaš kojem bi trebalo ispitati poreklo imovine, koje to državno preduzeće bi moglo to kupiti a koji bi stranac imao koristi da kupi to u Subotici. Ajde Palić još koliko toliko ima perspektivu.

OSTAVITE KOMENTAR