Još uvek nepoznat uzrok požara

Zvanično se još uvek ne zna šta je uzrokovalo požar u subotičkoj Javnoj bolnici 14. juna, kada se zapalila krovna konstrukcija perionice zbog čega je tri sprata oblio dim nakon čega su se morali menjati prozori na ginekološkom i akušerskom, ortopedijskom i hirurškom odeljenju, gde se takođe moralo i ponovo krečiti. Radovi još nisu završeni u potpunosti. Zbog dima su novorođene bebe odmah premeštene u drugi deo bolnice. A kako premeštanje ovog odeljenja ionako nije jednostavna svat zbog inkubatora i ostalih uređaja, prilika je iskorišćena i za obnovu neonatalnog odeljenja: menjaće se pod, biće uređeno grejanje i zidovi.

bolnica pozar

Ortopedija je u potpunosti premeštena: pacijenti su dobili dve sobe na očnom odeljenu, a bolnica u slučaju ovih bolesnika prima samo hitne slučajeve. Na ortopediji će biti menjani prozori, a već je krečeno i već je postavljen novi pod.

 

Na ginekološkom odeljenju su takođe promenili pod, a u apartmanu gde su ot toplote popucali prozori će se tek u bliskoj budućnosti izvršiti konstrukcija. Zbog vanrendnih prilika porodilje nakon 48 od porođaja šalju kući, dok žene koje se porađaju carskim rezom idu kući posle četiri dana mirovanja.

 

Iz tužilaštva smo saznali da je uzrok požara još uvek nepoznat, s obzirom da još nije stigao izveštaj iz policije.

 

Dr. Branja Milisavljević, zamenik direktora bolnice je za Mađar so izjavila da su dobili detaljno uverenje od policije koje svedoči o tome da je 14. juna izbio požar koji je uništio oko 80 kvadratnih metara u potpunosti, a 100 kvadratnih metara je oštećeno usled vatre. Spoljašnji klima-uređaj i pet prozora su izgorela, deset prozora je oštećeno. „Još uvek se ne zna tačno kolika je materijalna šteta. Trenutno je u toku obnova” – objašnjava zamenik direktora.

 

U poslednje dve godine je otvorena mogućnost da se odeljenju za novorođene bebe daruje odeća i pelene i mnogi i koriste ovu mogućnost. „Uvek su nam potrebne nove cucle, hranilice, pelene, krevetnina, veliki peškiri. Ali nam nedostaju i aparati za merenje nivoa bilirubina, za merenje nivoa kiseonika u krvi itd” –dodaje zamenik direktora.

 KOMENTARI

 1. Nebitno kaže:

  Uzrok požara će se saznati kada se politikanti dogovore koga će žrtvovati u javnosti. Mada, decenijama se ovde nikada ništa ne sazna i niko ne odgovara jer vremenom ovce sa pilećim pamćenjem sve zaborave a odgovorni i dalje rade neodgovorno.

 2. MIRALEM kaže:

  nebi me cudilo da je neka medicinka sestra pusila cigare tamo i zaboravila da unisti pikavac. to kakvo nam je osoblje u bolnicama je opsti haos. namrgodjene po ceo dan, stalno pusu i sminkaju se, turpijaju nokte… sve bi ja to otpustio i na njihova mesta doveo radnike koje hoce da vredno rade i pomazu bolesnima u nevolji, koji nece biti namrgodjeni i arogantni za vreme radnog vremena, koji ce postovati osoblje i pacijente u svakom trenutku. bolnici treba sveza krv!

 3. Anonimni kaže:

  @MIRALEM

  Misliš da je sestra? Ja opet mislim da bi sestru žrtvovali, ali da je u pitanju neka veća riba koju štite. Oni garant znaju uzrok, pitanje je šta će (i da li će) nama servirati.

 4. Farago Zoltan kaže:

  A šta ako je pacijent, kao pacijenti ne puše na svakom koraku ?! Mislim, možemo mi tu lupati koliko hoćemo, na nadležnim organima je da utvrde šta je uzrok !

 5. MIRALEM kaže:

   

  Farago Zoltan:

  A šta ako je pacijent, kao pacijenti ne puše na svakom koraku ?! Mislim, možemo mi tu lupati koliko hoćemo, na nadležnim organima je da utvrde šta je uzrok !

   

   

  kako lupas gluposti.

 6. Farago Zoltan kaže:

  @ MIRALEM

  U ono što ja tvrdim, može se svako uveriti bilo kada, ali u ono što si ti nalupao, malo teže ! Hteo bi da radiš u bolnici… mislim da nam ne fali takve "radne" snage… mnogo imaš negativan stav !

 7. MIRALEM kaže:

  pa bas zato sto vam ne hfali ovakva radna snaga je bolnica unistena. i na losem glasu. kakvi mrgudi i necoveci rade tamo nije ni cudo da nam je zdravstvo najgore u evropi.

 8. Bobica kaže:

  Tako ce biti i sa paljevinom na krovu Radio Subotice. Mozda saznamo nesto, ali sumnjam da ce rasvetliti sta je sve , zbog cega i zbog koga  i po cijem nalogu, tome prethodilo.

OSTAVITE KOMENTAR