Jožef Kasa tuži SVM

Povodom isključenja iz stranke koje se desilo 10. februara, Jožef Kasa je najavio da će se žaliti savetu svoje bivše stranke Saveza vojvođanskih Mađara zbog odluke disciplinske komisije da ga isključi iz partije i oduzme mu titulu počasnog predsednika.

Kako prenosi dnevni list Politika, Kasa je odlučio da poštuje proceduru iako već unapred zna ishod.
-Odlučio sam da poštujem proceduru iako već unapred znam ishod, ali ni tada se neću pomiriti nego ću zatražiti sudsku zaštitu i poštovanje zakonskih propisa na osnovu dokumenata Saveza vojvođanskih Mađara. Neću činiti to sa ciljem da me vrate u stranku, ne sa ciljem da mi sud vrati funkciju počasnog predsednika već sa ciljem da sud kaže da li pravnici koji su u rukovodstvu stranke, sa Ištvanom i Balintom Pastorom, Laslom Jožom, Lajošem Vargom, na čelu, a oni su svi diplomirani pravnici, ili ne znaju pravo ili ne žele da ga znaju. Čak i da dobijem spor na sudu nikada višu u tu stranku sa ovim rukovodstvom se ne vraćam – rekao je Kasa.

Jožef Kasa navodi da je bio u dilemi da li da ceo slučaj prepusti zaboravu.
-Ne podnosim žalbu iz ličnih interesa već zbog toga što nikada nisam trpeo kršenje ljudskih prava, neistinu i montirane procese koji su karakteristični za prve godine komunističke vladavine, a ne za demokratsko društvo.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 89 = 90

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: