Jožefu Kasi i još trojici osumnjičenih produžen pritvor

Nekadašnjem direktoru subotičke filijale Agrobanke Jožefu Kasi i još trojici osumnjičenih za malverzacije sa izdavanjem bankarskih garancija i odobravanjem kredita u Agrobanci, produžen je pritvor za još 30 dana, rečeno je danas u Beogradu u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

 

Kako je rečeno agenciji Beta, pritvor je produžen Kasi, zameniku direktora subotičke filijale Zoranu Maleševiću, vlasniku preduzeća “Azohem”, “Mala Bosna” i “Azotara Subotica” Pedji Mališanoviću i sudskom veštaku Miomiru Paovici.

 

Kasa, Mališanović, Malešević i Paovica uhapšeni su zbog sumnje da su odobravanjem kredita i bankarskih garancija pod povoljnijim uslovima, zloupotrebili službeni položaj i oštetili Agrobanku za više od 13 miliona evra.

 

Osumnjičeni su da su povezanim privrednim društvima “Azohem” Subotica, “Mala Bosna” i “Azotara” Subotica, čiji je vlasnik Pedja Mališanović, odobravali kredite i bankarske garancije, pod povoljnijim uslovima i bez adekvatnih sredstava.

 

Paovica, kao sudski veštak gradjevinske struke, u dogovoru sa Mališanovićem je od januara 2007. do marta 2010. godine, sačinio osam procena tržišne vrednosti nepokretnosti , zemljišta i objekata Fabrike za proizvodnju veštačkih djubriva “Azotara” iz Subotice. U tim procenama je, kako se navodi, po zahtevu osumnjičenog Mališanovića, a za potrebe “Agrobanke”, višestruko precenjivao njihove vrednosti, kako bi stvorio formalne uslove i privid odgovarajućeg obezbedjenja plasmana Agrobanke tim preduzećima.

 

Jožef Kasa je nekadašnji direktor filijale subotičke Agrobanke, bivši predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) i potpredsednik Vlade Srbije premijera Zorana Đinđića.KOMENTARI

 1. Loš Đak kaže:

  Ma nije to ništa. To je samo zato da Miško ne ostane bez tranzistora.

 2. Vesko kaže:

  Navikao je Jozef Kasa da ga cuva policija, samo ga sada malo bolje cuvaju i paze na njega.

 3. zekster kaže:

  treba zvati madjarskog pretsednika jer je kasa ugrozen na nacionalnoj osnovi, nije on nista kriv 😛

 4. rax kaže:

  mislim da kasa nije vise kriv, nego na hiljade srba koji su ojadili ovu zemlju, samo se oni dalje zovu “partiotski biznismeni”, to je uradjeno i sa kertesom. ne  verujem da je kasa bio tako jaka licnost da je mogao muvati bez bg ili bar ns, naravno uvek partiota. nadam se da je gosp. kasa obezbedio sebi nekog internacionalnog advokata i da je sve dobro dokumentovao. ja bih volelela da znam sta je to ilic kraduckao, a i mrkonjic nebi bila pogresna osoba, pa bi volela da znam kako je tomislav nikolic za 20 godina uspeo da obezbedi sebe i svoje sinove, odakle je on stekao tolika sredstva, pa bi volela da znam odakle dinkicu pare, itd. a vi se radujte, sto je kasa u zatvoru, ja ne. zekster ja mislim da se nikada jos nije zvao madjarski predsednik, uostalom brini ti samo o svom predsedniku. 

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: